Odgoda plaćanja

Centralna-banka-BiH-će-zamjenjivati-novac-oštećen-u-poplavama-680x388.jpg

 

Agencija za bankarstvo FBiH donijela je odluku prema kojoj je moratorij na kredite produljen na još dva mjeseca. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio direktor Agencije za bankarstvo Jasmin Mahmuzić.

On je istaknuo kako će Agencija nastaviti pratiti situaciju na terenu, te da je odluka donesena u skladu s najavama u vezi s proglašenjem stanja nesreće koje je nedavno ukinuto.

Produženjem prava na moratorij za otplate kredita daje se mogućnost bankama i klijentima da dogovore odgovarajući modalitet izmirenja kreditnih obaveza na obostrano zadovoljstvo.

Moratorij na kreditne obaveze mjera je koja je izazvala najveće zanimanje građana u BiH, a na nju su mogli računati svi oni koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, a imali su obaveze prema bankama, mikrokreditnim organizacijama i leasing društvima.
Kako su za Klix.ba kazali u Agenciji za bankarstvo FBiH do 10. maja ukupan broj podnesenih zahtjeva za aktivaciju moratorija u bankama iznosio je 35.225, od čega su se 32.154 zahtjeva odnosila na fizičke osobe, a 3.071 zahtjev na pravne osobe.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17