Nakon napuštanja sjednice

skupstina hnz maske

Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a očekivao je da će se današnjim 7. redovitim zasjedanjem Skupštine usvojiti Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu te prateći Zakon o izvršenju Proračuna kako bi se mogao provoditi tzv. Korona zakon i žurno pomoći gospodarstvu i poslovnim subjektima u ovoj županiji koji su pogođeni pandemijom korona virusa.

U trenutku usvajanja dnevnoga reda bošnjački zastupnici tražili su da se o Zakonu o izvršenju Proračuna, koji ima samo dva članka i koji je tehnički provedbeni propis, razmatra po pitanju vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka. Potpuno nelogično, jer je predlagatelj tog istog zakona bošnjački ministar u Vladi županije. 

Iz sveg navedenog se zaključuje da je  po srijedi politička opstrukcija a ne kao što je navedeno zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.

Tehničko pitanje koje je trebalo ispuniti pravnu proceduru kako bi zaživio zakon s ciljem pomoći gospodarstvu iznenada je postao „vitalni nacionalni interes Bošnjaka“.

Klub hrvatskih zastupnika jasno poručuje da neće pristati na neprincipijelan pritisak i ucjene posebice u vremenu kada se od svih nas očekuje ozbiljnost, odgovornost i učinkovitost, stoji u priopćenju Kluba koje potpisuje predsjednik istog,  Đuro Prkačin.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17