• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

NSRS

nsrs sjedn maske

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta.

Na posebnom zasjedanju, nakon gotovo dva dana burne rasprave, za ukidanje vanrednog stanja, koje je na snazi od početka aprila, glasalo je 60 poslanika.

Entitetski premijer Radovan Višković je u završnoj riječi rekao da je vanredno stanje ukinuto imajući u vidu trenutnu povoljniju epidemiološku situaciju usljed infekcije koronavirusa.

-Ostaje i dalje na snazi vanredna situacija - rekao je entitetski premijer i najavio da će sutra biti ukinuta zabrana kretanja od 22 do pet sati ujutro, odnosno policijski sat u RS.

Napomenuo je da sve ovo ne znači da se građani ne trebaju pridržavati higijensko-epidemioloških mjera, fizike distance i zaštitne maske, jer je virus još uvijek prisutan u zajednici.

-Stanje nije kao što je bilo 10. marta ove godine. Nadam se da je RS prošla ono najgore - kazao je Višković i dodao da taj bh. entitet postupa u skladu s preporukama nadležne struke te slijedi primjere iz oktuženja.

Usvojen je zaključak klubova poslanika vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske u kome se navodi da je "pravovremenim postupanjem sačuvano javno zdravlje građana i održana privredna aktivnost".

U nastavku posebne sjednice Narodne skupštine RS-a pred poslanicima je potvrđivanje akata koje je donijela predsjednica RS-a Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredaba sa zakonskom snagom.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17