ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
OO SDA Vitez

vitez spomenik fontana

Nakon objave informacije o postavljanju umjetničke instalacije u krugu Etno sela “Čardaci”, priopćenjem za javnost oglasio se OO SDA Vitez.

“OO SDA VITEZ najoštrije osuđuje zloupotrebu slobode umjetničkog izražavanja u svrhu kontinuiranog izjednačavanja patriota države Bosne i Hercegovine i onih koji je otvoreno i potajno ruše. Napravljena fontana u Vitezu u Etno selu „Čardaci“ kojom se figurativno a može se reći i bezobrazno pokazuje teško funkcionisanje države BiH ide na čast vlasniku tog objekta.

Ovom prilikom želimo reći javnosti da je država po kojoj urinira umjetnik i vlasnik Etno sela iskoristio sve benefite te takve države, stotine i stotine hiljada konvertibilnih maraka, poticajnih sredstava svih nivoa vlasti, korištenje prirodnih bogatstava ove države, desetine izmjena regulacionih planova. Uriniranje po državi je uriniranje po samom sebi. Nedopustivo je da se ovakve vulgarne poruke dokonih umjetnika i naručioca istih pod plaštom „slobode govora“ šalju u eter kao neki vid umjetnosti i izražavanja iste, dok ustvari predstavljaju ciljanu uvredu državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
Bošnjaci i bosanski patrioti su ginuli za državu Bosnu i Hercegovinu i opet će ako bude trebalo.

Politika u BiH se ne može generalizovati, nismo svi isti a što se ovim djelom pokušava postići. Ako taj umjetnik misli da Bošnjaci uriniraju po svojoj domovini ili da će dopustiti da to neko drugi uradi, tu se grdno prevario.


Na kraju tražimo da općinska inspekcija i služba utvrde da li su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi za izgradnju objekta, da se isti ukloni jer vrijeđa nacionalnu pripadnost Bošnjaka i ostalih patriota”, navodi se u priopćenju OO SDA Vitez.

U međuvremenu je, do sada neimenovana umjetnička instalacija, dobila i ime – SLOGA.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17