ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Borba protiv epidemije

dezinf tunel

Vrijedna oprema proizvedena u travničkoj firmi donacija je za dvije zdravstvene ustanove u Travniku te po jednu u Sapni, Jablanici i Novoj Biloj

Zdravstve ustanove u BiH bogatije su za pet dezinfekcijskih tunela zahvaljujući donacijama bh. biznismena Nihada Selimovića, vlasnika travničke kompanije „Absolute Group“, javnosti poznatijeg kao prvog čovjeka Košarkaškog kluba „Spars“ i osnivača Edukacijskog fakulteta te predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Travniku.

Prvi tunel doniran je u petak Bolnici Travnik, a drugi jučer Domu zdravlja u Sapni. Sutra ista donacija ide Domu zdravlja u Jablanici, a prekosutra bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj te Domu zdravlja Travnik.

Domu zdravlja u Sapni u subotu je Selimović sa svojim timom pored vrijednog dezinfekcijskog tunela, uručio i zaštitnu opremu, maske i rukavice.

Zdravstvene ustanove su prva linija odbrane u borbi s koronavirusom i o njima posebno moramo voditi računa, rekao je tom prilikom Selimović.

Inače, od početka pandemije Covida-19, kada je je uslijedilo masovno otpuštanje radnika iz proizvodnih djelatnosti, firma “Absolute Group” i brend “Number1” svoje proizvodne pogone preorijentirali su za proizvodnju zaštitnih maski i dezinfekcijskih tunela.

S obzirom na to da sam i ljekar, posebno ističem značaj profesionalnog pristupa izradi tunela i korištenju licenciranih sredstava za dezinfekciju. Razumijem dobru volju svih firmi koje se bave ovakvom proizvodnjom, ali moramo biti svjesni da amaterskim pristupom možemo napraviti više štete nego koristi. Mehanizmi koji pokreću aktiviranje prskalica u tunelu su vrlo zahtjevni i njima se moraju baviti iskusni inžinjeri, a sredstva koja se koriste moraju biti certificirana i provjerena. U našim tunelima dezinfekcijska sredstva su licencirana i smiju se i udahnuti. Uz svaku donaciju tunela mi se obavezujemo da ćemo donirati i dodatne količine dezinfekcije za punjenje rezervoara dok god traje pandemija, istakao je dr. Selimović, napominjući da otkaza u njegovim firmama neće biti.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17