• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Provincijal

jozo_marinčić.jpeg

 

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH i provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uputio je čestitku i poruku povodom najvećeg katoličkog blagdana - Uskrsa.

Uskrsnu poruku koja se nalazi na stranici redovnistvo.ba prenosimo u cijelosti.

Poštovane sestre, redovnice!

Poštovana braćo, redovnici!

Opet smo i stalno smo pred Uskrsom, Isusovim i našim. Svrstali smo se među one koji ga žele doseći. No osjećamo da nam je na tom putovanju prema Uskrsu često prolaziti kroz nesigurnosti i patnje. Nemojmo posustati! Budimo postojani u svojoj odluci i u svojoj želji!

Kristovo uskrsnuće je jače od svih ovozemaljskih prijetnji i nemira jer je On mir naš. Mi nismo sami i ne idemo sami kroz život. U Isusovoj smrti umrla je i naša smrt. S Kristom smo suuskrsli na novi život.

U liturgiji Vazmenog bdijenja slavimo noć „kad je Krist raskinuo okove smrti i kao pobjednik od mrtvih ustao“. I zaista s pravom pjevamo: „O divne li pažnje Božje prema nama. O neshvatljive li ljubavi Očeve: da roba otkupiš, Sina si predao.“ Svetkovina Uskrsa proslava je neizmjerne Božje ljubavi prema čovjeku.

Naš život i naša budućnost pripada ljubavi koja je jača od smrti. Sv. Ivan apostol napisao je: „Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću. Tko ne ljubi ostaje u smrti“.

Uskrsnuće počinje već ovdje na zemlji po životu iz ljubavi. Dopustimo da uskrsnuće zahvati i preobrazi naš život.

Svima nam, dok naslućujemo svjetlo Isusova ali i našega Uskrsa, želim ustrajnost na putu kojim smo se po krštenju, po vjeri i našim redovničkim zavjetima zaputili. Zna biti teško jer je križ, svejedno koje veličine i kojega oblika, put prema Uskrsu. Prihvatimo ga jer je u njemu pobjeda!

Neka radosna vijest uskrsnuća zasja i sjaji na našem licu u osjećajima i stavovima, u načinu na koji se ophodimo prema drugima. Zadržimo duh radosti i nade! Priskočimo jedni drugima u pomoć. Neka u nama bude više ljudskosti i da rastemo u vjeri.

U tom duhu neka vam je blagoslovljen i radostan Uskrs!

                                                                   

Fra Jozo Marinčić,

predsjednik KVRPP u BiH

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17