ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Gornji Vakuf/Uskoplje

uskoplje panorama uskoplje info

Foto: Uskoplje.info/ ilustracija

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST U VEZI PROGLAŠENJA PRORAČUNA OPĆINE GORNJI VAKUF-USKOPLJE ZA 2020. GODINU OD STRANE OPĆINSKOG NAČELNIKA

Iz OO HDZ BIH Uskoplje oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

 

Temeljem Zakona o načelima lokalne samouprave FBiH općinski načelnik gosp. Sead Čaušević je 01. travnja 2020. godine donio Odluku o proglašenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu i Odluku o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu.

Odlukom o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu utvrđuje se osnovica za obračun plaće uposlenika u općinskoj administraciji koja je za tekuću godinu uvećana za 10% u odnosu na prethodnu 2019. godinu.

OO HDZ-a BiH Uskoplje smatra da nije vrijeme za ovakve jednostrane poteze te je krajnje neprimjereno povećanje osnovice za obračun plaće u vremenu kad se nalazimo pred ekonomskom krizom koja će, po svemu sudeći, imati dalekosežne posljedice za našu ekonomiju i gospodarske subjekte.

OO HDZ-a BiH Uskoplje poziva općinskog načelnika da preispita Odluku o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu te da je uskladi s trenutnim stanjem u kojem se nalazimo, da ona bude u u duhu zajedništva, tolerancije i suosjećanja s onima koje je najviše pogodila ova neočekivana kriza. U novonastaloj situaciji svi bismo, institucionalno, ali i pojedinačno, bez politikanstva i samopromocije trebali pomoći najugroženijim kategorijama našeg društva.

Podsjećamo, na 24. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje održanoj 20. veljače 2020. godine na dnevnom redu, između ostalog, našao se i prijedlog proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu, koji nakon provedene rasprave nije dobio potrebnu većinu za usvajanje. Nakon toga, općinski načelnik je povukao s dnevnog reda prijedlog Odluke o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu.

Budući da Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje u zakonski predviđenom roku (31. ožujka 2020. godine) nije izglasalo proračun, općinski načelnik je iskoristio zakonsku mogućnost te je Odlukom o proglašenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu isti i proglasio. Napominjemo da je od 01.01.2020.-31.03.2020. godine na snazi bila Odluka o privremenom financiranju Općine Gornji Vakuf-Uskoplje donesena 18. prosinca 2019. godine na 23. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje.

OO HDZ-a BiH Uskoplje će putem svojih vijećnika u Općinskom vijeću Gornji Vakuf-Uskoplje na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložiti općinskom načelniku, kao ovlaštenom predlagaču proračuna, konkretne prijedloge za izmjenu i dopunu proračuna i Odluke o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu, te tražiti od općinskog načelnika da što žurnije predloži rebalans proračuna kao i izmjenu i dopunu Odluke o izvršenju proračuna Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2020. godinu.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17