ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Priopćenje

klub hdz pfbih

Klub zastupnika HDZ-a BiH-HNS-a Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH inzistira na radu tog zakonodavnog tijela i traži održavanje izvanredne sjednice u utorak, 31. ožujka, kako je i najavljeno.

Na toj sjednici trebala bi se usvojiti Odluka o izmjeni Poslovnika Zastupničkog doma koja će omogućiti rad Zastupničkog doma Parlamenta FBiH uz korištenje suvremenih tehnologija, čime bi se zadržala primjena demokratskih standarda i vladavine prava u vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće u Federaciji BiH, stoji u priopćenju.

Klub zastupnika HDZ-a BiH - HNS-a navodi kako bi se na taj način omogućilo obavljanje funkcija federalne vlasti te upozorava kako su "pojedini politički predstavnici u izvršnoj vlasti Federacije BiH već iskazali želju za propisivanjem kaznenih odredbi i odredbi o lišenju slobode putem uredbe sa zakonskom snagom te propisuju pojedine norme koje su već propisane Kaznenim zakonom Federacije BiH, narušavajući načela ustavnosti i zakonitosti".

U priopćenju se dalje navodi kako parlamenti susjednih zemalja održavaju sjednice te donose akte iz svoje nadležnosti te na prijedlog izvršne vlasti donose pakete mjera i pomoći gospodarstvu.

Stoga, dodaje se, ne postoji ni jedan razlog da Parlament Federacije BiH ne nastavi s radom te da donosi zakonske propise koji će narodima i građanima BiH barem djelomično olakšati teške zdravstvene i gospodarske trenutke.

"Zastupnicima treba biti osiguran rad, uz pridržavanje svih propisanih uvjeta zaštite, sukladno aktima Stožera civilne zaštite FBiH, a usvajanjem izmjena Poslovnika bila bi spriječena improvizacija u zakonodavstvu Federacije BiH kao i želje pojedinaca i skupina koji bi suspendirali Ustav na 30 dana ili dulje", stoji na kraju priopćenja za javnost Kluba zastupnika HDZ-a BiH-HNS-a.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17