Društveno odgovorni

premier.jpg

 

Sportska kladionica "Premier" donirala je 250 000 KM bolnicama i zdravstvenim ustanovama u BiH.Sredstva su namijenjena za nabavku medicinske opreme.U Središnjoj Bosni, dio sredstava dobit će i bolnice u Travniku, Jajcu, Travniku i Novoj Biloj.

Raspodijeljena su sljedećim ustanovama :

SKB Mostar

Kantonalna bolnica Zenica

Univerzitetski klinički centar Tuzla

Kantonalna bolnica Bihać

JZU Bolnica "Srbija" Istočno Sarajevo

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske Banja Luka

Opća bolnica "Dr Fra Mato Nikolić" Nova Bila

KB ''Dr. Safet Mujić'' Mostar

JZU Kantonalna bolnica Goražde

Opća bolnica Konjic

Opća bolnica Bugojno

Opća bolnica Sanski Most

Kantonalna bolnica Orašje

Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj

Opća bolnica Trebinje

Kantonalna bolnica "Dr Fra Mihovil Sučić" Livno

Opća bolnica "Dr Abdulah Nakaš" Sarajevo

Kantonalna bolnica Travnik

Univerzitetska bolnica Foča

Opća bolnica Jajce

Opća bolnica Tešanj

Opća bolnica "Dr Mustafa Beganović" Gračanica

Opća bolnica Gradiška

Dom zdravlja Cazin

Dom zdravlja Čitluk

 

Kako ističu iz Premiera, kontaktiran je i KCUS, no još nije dobivena povratna informacija i podaci za uplatu.

"Bosna i Hercegovina se, kao i gotovo čitav svijet, nalazi u teškoj situaciji. Nevidljivi i neočekivani neprijatelj prijeti urušavanju čitavih sustava. Na ispitu smo svi: obični ljudi koji moraju pokazati disciplinu, kao i vlasti koje moraju donositi teške odluke. Moramo biti svjesni da naša sudbina ovisi najviše o nedovoljno plaćenim i nedovoljno opremljenim medicinskim djelatnicima. Stoga se svi zajedno moramo ujediniti da pomognemo tim ljudima da pomognu svima nama.

Kao društveno odgovorna grupacija koja već 20 godina posluje u Bosni i Hercegovini te kontinuirano sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže rad humanitarnih udruga te sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, smatramo da je poseban vid odgovornosti na firmama koje uspješno posluju u našoj zemlji te da iste u vrijeme ove nepogode moraju pokazati solidarnost i izdvajanjem financijskih sredstava dati doprinos zajedničkom cilju.

Iako je i Premier kladionica trenutačno suočena s obustavom rada na 630 uplatno-isplatnih mjesta, iako ni sami ne znamo hoćemo li uspjeti preživjeti ovu situaciju, odlučili smo koliko god je to moguće ustrajati u ovoj borbi, isplaćivati plaće našim radnicima, podnositi milijunske gubitke te uz sve to donacijom od 250.000,00 KM bolnicama u Bosni i Hercegovini pomoći u borbi protiv ovog virusa. A ukoliko ova borba potraje više od tri-četiri mjeseca, Premier kladionica će se ponovno uključiti i u skladu sa svojim mogućnostima opet pomoći.

Ovim putem pozivamo i sve druge gospodarske subjekte kojih nemali broj uspješno posluje u našoj zemlji da na isti ovakav način, a svatko u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ljudima koji svakodnevno riskiraju svoje da bi spasili naše živote. Naš zdravstveni sustav nije dovoljno jak da sam iznese teški teret ove borbe. Pomoć je nužnost i dužnost svih nas!

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj poziv slijediti i druge firme iz Bosne i Hercegovine te kako ćemo svi zajedno našim liječnicima i medicinskom osoblju omogućiti nužnu zaštitnu opremu i sredstva da se bore za sve nas.

Vođeni sloganom koji Premier sportsku kladionicu krasi već 20 godina i vjerujući u njihovo znanje, volju i požrtvovnost u ovim trenutcima, svim liječnicima i medicinskom osoblju zaposlenom u zdravstvenim ustanovama diljem Bosne i Hercegovine, poručujemo “kladimo se da ste najbolji”, stoji u priopćenju.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17