ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma

krišto_borjana.jpg

 

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto sudjeluje, na poziv predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020.

Drugog dana konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020 Krišto je sudjelovala na plenarnoj sesiji „Postati svjetski lider u borbi protiv klimatskih promjena: Kakva je uloga ekonomskih, proračunskih i socijalnih politika EU?“

Raspravljajući o pitanjima očuvanja okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, parlamentarci su razmjenili mišljenja i stavove o važnosti učinkovite politike u borbi protiv klimatskih promjena kao i o značaju klimatskih promjena za ekonomsku i socijalnu politiku EU.

Govoreći u okviru teme zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto naglasila je da nepripremljenost na klimatske promjene negativno utječe na ekonomski rast jer usljed ekstremnih vremenskih pojava gospodarski rast biva usporen. Također, podsjetila je na razorne poplave koje su pogodile našu zemlju 2014. godine posljedice čega se u određenim područjima osjećaju i danas.

Upozoravajući na činjenicu da klimatske promjene nisu pojava koju neka zemlja može pojedinačno riješiti, podcrtala je da je izuzetno važno šte se i Bosna i Hercegovina našla među državama koje su ratificirale Pariški sporazum o klimatskim promjenama kojim su utvrđene ambiciozne mjere i ciljevi za ograničavanje globalnog zatopljenja.

Tijekom Europskog parlamentarnog tjedna 2020 u Bruxellesu zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto susrela se sa predsjednikom Europskog parlamenta David Sassoli-em, sudjelovala je u radu niza odbora te održala više sastanaka sa eurozastupnicima na kojima je razgovarano o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini ali i u Europskoj Uniji.

( parlament.ba )

0
0
0
s2sdefault
  • tk elliptic davis cup turnir
  • Ecos 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17