Smanjenje neporeznih prihoda

jelka milicevic

S ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenja onvesticija, svi neporezni prihodi u Federaciji BiH uskoro  bi se trebali naći u Jedinstvenom registru taksi i naknada, odnosno neporeznih prihoda.  

Naime, Vlade Federacije BiH na današnjoj je sjednici u Sarajevu utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o jedinstvenom registru taksi i naknada u Federaciji BiH. Po riječima Jelke Milićević, ministrice financija i dopredsjednice Vlade FBiH,  prilikom izrade jedintvenog ineraktivnog registra vodilo se računa o nadležnostima nižih razina vlasti, županija i općina. Tehničku potporu  pri izradi registra dobili su od Američke agencije za međunarodni razvoj, USAID-a,  u sklopu Projekta reforme fiskalnog sektora. „Pri kraju smo s pripremom  pojednostavljene web aplikacije Registra u kojoj bi  na jednom mjestu, transparentno  bili dostupni objedinjene informacijame o taksama i naknadama, namijenjene  poslovnim subjektima kao  i građanima kao obveznicima plaćanja kao i predlagatelji i donosiiteljima javnih politika u ovoj oblasti“, pojasnila je Milićević.

  Kako je poslije sjednice Vlade F BiH kazala novinarima, prilikom usporedbi i nastojanja da se naknade usklade na cijelom području Federacije BiH došlo se do podatka o postpjanju oko tri tisuće taksi i naknada.  „Mi kao Vlada FBiH ne možemo uzeti nadležnost nžim razinama vlasti ali ih imamo pravo pozvati na usklaživanje naknada,  a ja bih rekla i njihovo smanjivanje", rekla je Milićević.  Prema prijedlogu Vlade F BiH, navedeni bi se zakon trebao razmatrati po skraćenoj proceduri.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17