ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Vidović

feliks vidovic

 

Stanje javne sigurnosti na području Srednjobosanske županije unatoč svim izazovima je na zadovoljavajućoj razini.
Gost u programu RTV Herceg-Bosne bio je ministar unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna, Feliks Vidović, a razgovor poslušajte na priloženoj poveznici.
"Svakodnevno nizom uvedenih mjera i realiziranih projekata dodatno ojačavamo sigurnost naših građana. Pored aktivnosti policijskih službenika, na ovakvo stanje od strane MUP-a utjecao je projekt uvođenje sustava LPR kamera koje su postavljene na frekventnim lokacijama na području čitave županije", kazao je Feliks Vidović, ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.
"U ministarstvu radi 1126 uposlenika, od čega 803 policijska službenika i 323 državna službenika i namještenika", kazao je ministar Vidović.

Provedba projekta videonadzora gradova SBŽ-a "pametnim kamerama" jedan je od bitnijih sigurnosnih projekata MUP-a SBŽ-a u proteklom razdoblju.

S ciljem daljeg pobošljanja javne sigurnosti, ministarstvo je u suradnji s općinama na području te županije pokrenula i aktivnosti na uvođenju sustava video nadzora koji bi i kako je planirano, trebao pokrivati sigurnosno "zanimljive" zone na području svake općine.

"Pored osnovne namjene LPR sustava kamera koja se ogleda u prepoznavanju registarskih tablica, odnosno vozila čija je registracija istekla, navedeni sustav se koristi kako u prevenciji, tako i u otkrivanju počinitelja kaznenih djela na način evidentiranja kretanja sumnjivih vozila i osoba kroz područje SBŽ-a", naglašava ministar Vidović.

Navedene aktivnosti rezultirale su smanjenjem broja prometnih nezgoda, pogotovo s težim posljedicama, smanjenje broja počinjenih kaznenih djela i boljem otkrivanju istih.

Tako je u razdoblju prvih devet mjeseci 2019. evidentirano 2102 prometnih nezgoda što je za 161 nezgodu, odnosno za 7,11% manje nego u istom razdoblju 2018. Smanjen je i broj smrtno stradalih osoba u prometu za 18%, kao i broj teže povrijeđenih osoba za 23,59%.

Povećan je i postotak otkrivenosti kaznenih djela po nepoznatom počinitelju za 2,3%, ističe ministar Vidović.

"Ministarstvo je osiguralo sredstva u proračunu i pokrenulo postupak izgradnje objekata za potrebe policijskih stanica u općinama Donji Vakuf i Kreševo.

U suradnji i uz podršku IPA fonda i UNDP-a uspješno smo realizirali projekte prilagodbe server sale u sjedištu MUP-a kao komunikacijskog središta ministarstva, te je u fazi realizacija projekta nabave opreme za vještačenje mobilnih aparata za potrebe Uprave policije", kazao je Feliks Vidović, ministar unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17