PRVI MINISTAR OBRANE RBIH

jerko doko

Davno smo trebali biti član NATO-a. Jer, NATO prije svega daje sigurnost svakoj zemlji, a Bosni i Hercegovini je to posebno važno. Zašto nismo članica, je li to zbog nekih drugih sila koje ometaju ili nečeg drugog, nije moje da govorim – kaže Doko.

Blokadu napretka Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO, koja prije svega dolazi iz Republike Srpske, a zbog koje još nije formirana ni vlast u BiH, za „Avaz“ je komentirao i prvi ministar obrane RBiH Jerko Doko.

- Davno smo trebali biti član NATO-a. Jer, NATO prije svega daje sigurnost svakoj zemlji, a Bosni i Hercegovini je to posebno važno. Zašto nismo članica, je li to zbog nekih drugih sila koje ometaju ili nečeg drugog, nije moje da govorim – kaže Doko.

S obzirom na to da godinama živi u Hrvatskoj, a da se i umirovio, Doku je ovaj list pitao i prati li aktualna dešavanja u BiH i što vidi kao najveći problem naše zemlje.

- Pratim, naravno. Najveći problem u BiH je ako je jedan od tri konstitutivna naroda ugrožen, majoriziran. A, u ovom trenutku, to su Hrvati. I tu je najveća odgovornost na Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, da se ne dogodi da se Hrvatima biraju njihovi politički predstavnici i sl. – ističe Doko.

S obzirom na to da nikad do kraja nisu razjašnjene okolnosti njegovog naprasnog napuštanja Ministarstva odbrane RBiH, Doku je upitan i što se tada zaista dogodilo. No, kaže da još nije spreman o tome govoriti.

- Ružna su vremena – kaže Doko.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17