ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

hodocasce_morh_06102019_1.jpg

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO-a i OS-a BiH katoličke vjeroispovijesti svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO-a BiH, na čelu s vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem.

Djelatnici Ministarstva obrane (MO) i pripadnici Oružanih snaga (OS) Bosne i Hercegovine u nedjelju su sudjelovali na 27. međunarodnom vojno-redarstvenom hodočašću u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, u Republici Hrvatskoj.

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca misu je predvodio vojni biskup u RH mons. Jure Bogdan, a u koncelebraciji su uime MO-a i OS-a BiH, među ostalim, sudjelovali i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić te generalni vikar i glavni kapelan mons. Željko Čuturić, dok je zapovjednik postroja OS-a BiH na službenom dijelu hodočašća bio brigadir Martin Pažin, prenosi Fena.

Uz brojne pripadnike vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove njihovih obitelji, na hodočašću je sudjelovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Vojni biskup u RH mons. Jure Bogdan u svojoj je propovijedi istaknuo kako je vjera temelj života i otvara put ljubavi.

"Od nas hodočasnika, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa očekuje se profesionalna zauzetost i predanost u svom zvanju i poslanju. Naša služba ne odražava se samo na nas osobno, nego na čitav narod. Vaša profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje vaš put posvećenja", kazao je biskup Bogdan.

Nakon misnog slavlja održan je križni put na Bistričkoj kalvariji čime je ovogodišnje vojno hodočašće u Mariju Bistricu okončano.

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO-a i OS-a BiH katoličke vjeroispovijesti svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO-a BiH, na čelu s vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem.

Ove godine je na hodočašću, u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, među 3 500 hodočasnika iz Hrvatske, Slovenije i Austrije bilo više od četrdeset njih iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, stoji u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17