ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

bakir profil

''Dodik će se morati naučiti ponašanju, odučiti takvog nastupa i odnosa prema drugima. Dobro mu je išlo zadnjih par godina, globalni procesi su mu išli na ruku, u dobroj mjeri se umislio'', rekao je Izetbegović.

"Ja mislim da ne postoje trojica koja prave probleme, nego jedan pravi probleme već 10-15 godina. Ovaj drugi se nekad priključi, a treći, ja ili netko, ništa drugo ne traži osim da se postupa po Ustavu i zakonu. Nije red da se to izjednačava", kazao je Bakir Izetbegović u sinoćnjem Pressingu na N1.

Dodik poručio da nakon petog rujna ništa ne važi, a na pitanje spremaju li se novi pregovori, Izetbegović kaže:

"Ne, Dodik je u svom bahatom stilu tako to poručio. Mislim da će se morati naučiti ponašanju, odučiti takvog nastupa i odnosa prema drugima. Dobro mu je išlo zadnjih par godina, globalni procesi su mu išli na ruku, u dobroj mjeri se umislio. Moj kurs je ovakav bio otprilike, samo nisam direktno govorio. Ja mislim da ne postoje trojica koja prave probleme, nego jedan pravi probleme već 10-15 godina. Ovaj drugi se nekad priključi, a treći, ja ili netko, ništa drugo ne traži osim da se postupa po Ustavu i zakonu. Nije red da se to izjednačava".

Dodik je najavio da će tražiti da se u NSRS povuče suglasnost na formiranje OS BiH. Odgovor Bošnjaka na to, kaže Izetbegović, mora doći.

"Neke kockice su se složile Dodiku i on je uvjeren da može provesti neke stvari, pa i do secesije. Odnosi NATO-a, Brexit u Europi, jačanje azijskih i istočnih zemalja, čitav taj kontekst... Čini da je pomislio da može dominirati ili misli dobiti više nego mu pripada. Prije ili kasnije, a bolje je prije, treba to raščistiti s Dodikom. Može li on razbiti ovu zemlju? Kako je u pravu? Nije ovo samo pitanje NATO puta ili ANP-a, ovo je pitanje dominacije, diktata, ultimatuma, jednog neprihvatljivog ponašanja. I trebamo čovjeku koji se tako ponaša dati poziciju u VM BiH i prihvatiti da sruši barijere i vladavinu i zakona", dodao je.

Na pitanje je li mu to tako rekao, kaže da jest.

"Naravno da sam rekao, imamo direktne razgovore. Bio je spreman prihvatiti neke stvari i onda ga reakcije u RS poguraju da on u svom stilu to odbaci. Taj član 3 u Sporazumu koji je pokrenuo međunarodnu zajednicu koja se uspavala. Tim Sporazumom smo je uozbiljili i fokusirali problem na čovjeka koji radi. Član 3 vrlo jasno kaže da ćemo unaprijediti odnos s NATO-om, raditi planove i slati u Bruxelles. Opisano je sve. Reakcija iz RS ga je pogurala da to ne uradi", poručio je Izetbegović.

"U jednom momentu BiH više nije bila na radaru međunarodne zajednice. Iskoristio se taj prostor, vakuum. Dodijeli se Karadžiću odlikovanje, ne reagira se. Izvrijeđa se visoki predstavnik, ne reagira se. Sada dolazi trenutak istine, hoće li SAD i zemlje PIC-a dozvoliti da se ponovno na Balkanu napravi kaos. Mislim da neće. Ovaj Sporazum ih je pokrenuo nanovo da razmisle o svemu", dodao je Izetbegović u intervjuu za N1.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17