• LEDA 2

hns logo

Hrvatski narodni sabor (HNS) osvrnuo se u srijedu na medijske istupe vodećih bošnjačkih političara u kojima, kako kažu, nastavljaju majorizaciju te se nastoje obračunati s najmalobrojnijim konstitutivnim narodom u BiH, koristeći sve alate političkog i medijskog utjecaja, pri pokušaju oduzimanja svih njihovih političkih prava.

"Erupcija teških uvreda i komentara u posljednja 24 sata doslovno je bombardirala javni i medijski prostor u Bosni i Hercegovini. U silnom natjecanju tko ima veće i bolje manire s jasno vidljivim elementima fašizma te tko stoji na 'braniku Bosne' teško je, nažalost, i ovaj put izdvojiti. U silnom nadmetanju dežurnih nacionalističkih poltrona, wannabe twitteraša' i sitnih političkih marioneta nemoguće je ne primijetiti užasnu i tešku realnost svega što se skupilo na političku scenu tolerantnog i europskog Sarajeva", ističu iz HNS-a.

Bošnjaci, ovakvim pristupom koji je intenzivan nakon općih izbora, nastavljaju majorizaciju te se nastoje obračunati sa najmalobrojnijim konstitutivnim narodom u BiH, koristeći sve alate političkog i medijskog utjecaja, pri pokušaju oduzimanja svih političkih prava konstitutivnog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, navode iz HNS-a te napominju kako pritom očekuju i direktne reakcije međunarodne zajednice, kako bi se koliko je moguće, stalo u kraj svim vrstama spinova, krenulo naprijed u izgradnju bolje, pravednije Bosne i Hercegovine sa političkim predstavnicima koji su spremni na dijalog temeljen na kulturi uzajamnog poštovanja.

Ocjenjuju kako medijski rat, priopćenjima, izjavama punim mržnje i raznim reagiranjima, sve na osnovu poluinformacija, "jasno oslikava političku stvarnost koju svakodnevno proživljavamo u Bosni i Hercegovini".

"Političko Sarajevo i cjelokupno vodstvo bošnjačkih političkih predstavnika, zadnjim orkestriranim i usmjerenim napadima obrušenim na Hrvate u Bosni i Hercegovini, ne libi se napasti izmišljenim izjavama i dužnosnike susjedne nam i prijateljske Republike Hrvatske", navode iz HNS-a.

Dodaju kako su u svakom istupu svi dužnosnici Republike Hrvatske uvijek su izražavali spremnost pomoći Bosni i Hercegovini u procesima pristupanja europskoj obitelji što, kako kažu, mnogima izgleda ne odgovara, čime truju odnose Bošnjaka i Hrvata, te Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Agresivni koraci prema bh. Hrvatima koje poduzima političko Sarajevo, zapravo su bježanje od odgovorne politike. Težnja Bošnjaka i političkog Sarajeva i njihovo nezadovoljstvo ovakvim uređenjem države, nastalo je odmah potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma, kada je BiH definirana kao država triju ravnopravnih konstitutivnih naroda; Bošnjaka, Srba i Hrvata, smatraju u HNS-u.

Dokaz tomu, dodaju, niz je reakcija koje svakim danom dobivaju svoj veći intenzitet, koristeći ulični žargon, razne spinove, uništavajući konstruktivni dijalog i dobrosusjedske odnose.

"Evidentna nervoza i medijska histerija koja dolazi iz kuhinje političkog Sarajeva, jasno nam govori, kako su izmjene Izbornog zakona za koje su zalažu iz Hrvatskog narodnog sabora, neizbježan dio europske Bosne i Hercegovine", dodaje se u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17