• Pile

veleposl rh sa prosvje

Na današnjem prosvjedu koji se održava ispred zgrade Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, a zbog nepotvrđenih najava o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na granici Hrvatske s BiH, pojavilo se samo desetak građana.

U korist nije išla ni kiša koja pada, ali prema riječima Maide Šabete iz organizacije Climate Save Bosnia, kiša nije uzrok već letargija građana koji očekuju da će netko drugi riješiti njihove vlastite probleme.

Transparente je držalo nekoliko građana, a više je bilo medija koji su došli da zabilježe ovaj događaj. Šabeta je podsjetila da su Slovenija i Hrvatska odlučile da lokacija za izgradnju deponije radioaktivnog otpada bude u Trgovskoj gori koja je na samoj granici s BiH. Njenom izgradnjom bi bilo ugroženo 300.000 građana BiH i rijeka Una.

“To područje je trusno i sve vam će vam biti jasno ako se sjetimo zemljotresa u Banjoj Luci 1969. godine i posljedica. Nisu urađene kvalitetne studije procjene utjecaja na okoliš i u prekograničnom kontekstu. Eksperti su zaključili da lokacija ne odgovara i da je u pitanju potencijalno velika opasnost za građane BiH”, rekla je Šabeta.

Podsjećamo, ministarstvo zaštite okoliša RH opovrgnulo je natpise nekih medija da je donesena odluka o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora kazavši da nikakva odluka uopće nije donesena.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17