ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

klub h dom anroda

Dom naroda usvojio Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji
Zaključkom Kluba Hrvata nakon dva mjeseca revidirat će se primjena zakona i broj korisnika kojim je obuhvaćen

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na današnjoj redovitoj sjednici jednoglasno je usvojio Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.
Uz spomenuto zakonsko rješenje Dom naroda usvojio je i zaključak Kluba hrvatskih izaslanika kojim se zadužuje Vlada Federacije BiH i Ministarstvo za pitanja branitelja da prati primjenu Zakona o razvojačenim branitelja i njihovih obitelji te da po isteku roka od 60 dana obavijesti ovaj dom o broju i poimenično popisu korisnika prava iz ovog zakona, te utrošku sredstava za njegovu provedbu.
Predsjednik Kluba Ivo Tadić osvrnuo se i na 2013. godinu kada su hrvatski izaslanici tražili tematsku sjednicu za uređenje oblasti braniteljske populacije a koja je tada održana u tri nastavka i na kojoj se među 14 usvojenih zaključaka, raspravljalo o potrebi i uspostave jedinstvenog registra i demobiliziranih branitelja.
Damir Džeba je pak iznio dio stavove nižih razina vlasti na koje se Zakon u značajnom dijelu odnosi a u raspravu se uključio i Ilija Nakić kazavši kako se 20 i nešto godina nije uspjelo napraviti jedinstven zakon o braniteljima, ni jedinstvene kriterije i benefite što za rezultat ima velike razlike u pravima određenih braniteljskih kategorija. Istaknuo je i činjenicu da se ne zna ukupan broj branitelja a koji je pak bio poznat po završetku Domovinskog rata.
Prethodno je na sjednici između ostaloga usvojen Rebalans proračuna za tekuću godinu, Odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu, izmjene i dopune plana finansijskog federalnog Fonda solidarnosti za 2019.

 

IMG_4428 (2).JPG

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17