× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

COOCKIES

Ovi kolačići zahtjevaju samo nekoliko sastojaka, a mnogi od vas možda već imaju ove sastojke  kod kuće! Budući da u  ove kolačiće idu zobene pahuljice, nema brašna - i lako se možete podijeliti u zob bez glutena ako imate netoleranciju na gluten.

 

Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Ukupno vrijeme: 25 min
Porcija: 12 kolačića

Sastojci:

200 g (2 šalice) valjane zobi ili zob bez glutena
2-3 velike zrele banane
40g grožđica
prstohvat morske soli
½ žličice mljevenog cimeta.

 

1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C  

2.Stavite zobene pahuljice u procesor za hranu ili brzi mikser i pulsirajte 10 sekundi. Zob ne bi trebao nalikovati finom prahu, ali ima još cijelih komada. Prebacite zob u veliku zdjelu.

3. Dodajte pire od banane i promiješajte dok se dobro ne spoje. Dodajte grožđice, sol i cimet i ravnomjerno promiješajte.

4. Smjesu oblikujte u kuglice, željene veličine.  Stavite na pripremljenu posudu sa papirom za pečenje . 

5. Pecite u pećnici 20 minuta ili do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i prenesite kolačiće na žičanu posudu da se ohladi.

6. Poslužite  kolačiće svježe iz pećnice ili nakon hlađenja, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana. 

 

 

artinfo.ba | TM

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

COOCKIES

Ovi kolačići zahtjevaju samo nekoliko sastojaka, a mnogi od vas možda već imaju ove sastojke  kod kuće! Budući da u  ove kolačiće idu zobene pahuljice, nema brašna - i lako se možete podijeliti u zob bez glutena ako imate netoleranciju na gluten.

 

Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Ukupno vrijeme: 25 min
Porcija: 12 kolačića

Sastojci:

200 g (2 šalice) valjane zobi ili zob bez glutena
2-3 velike zrele banane
40g grožđica
prstohvat morske soli
½ žličice mljevenog cimeta.

 

1. Zagrijte pećnicu na 180 ° C  

2.Stavite zobene pahuljice u procesor za hranu ili brzi mikser i pulsirajte 10 sekundi. Zob ne bi trebao nalikovati finom prahu, ali ima još cijelih komada. Prebacite zob u veliku zdjelu.

3. Dodajte pire od banane i promiješajte dok se dobro ne spoje. Dodajte grožđice, sol i cimet i ravnomjerno promiješajte.

4. Smjesu oblikujte u kuglice, željene veličine.  Stavite na pripremljenu posudu sa papirom za pečenje . 

5. Pecite u pećnici 20 minuta ili do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i prenesite kolačiće na žičanu posudu da se ohladi.

6. Poslužite  kolačiće svježe iz pećnice ili nakon hlađenja, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana. 

 

 

artinfo.ba | TM

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.