• LEDA 2

hdz sabor 19

Foto: Jabuka.tv.

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru počeo je 13. izborni Sabor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-a BiH).

Stranački članovi birat će novog predsjednika HDZ-a, kao i stranačko Predsjedništvo. Saboru nazoče i brojni gosti iz BiH i Republike Hrvatske.

U Mostar je stigao hrvatski premijer Andreja Plenkovića te predstavnici SDA, SNSD-a i SBB-a, prenosi Jabuka.TV.

Temelj naše opstojnosti je naše zajedništvo. Baštinimo ga i ovdje u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj. Kada je hrvatski narod u pitanju ima puno toga što radimo zajedno kroz Hrvatski narodni sabor, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posebno se zahvaljujući hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Imamo snažno stranačko vodstvo koje će se danas ponovno izabrati i koje može ostvariti elemente potpune jednakopravnosti Hrvata i jedne funkcionalne BiH, dodao je Čović.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zahvalio se Hrvatskom narodnom saboru na pozivu i dodao kako su došli u Mostar da bi dali podršku sestrinskoj stranci u BiH.

Europski put BiH snažno podržavamo i podržavat ćemo i ubuduće. Naša lista za izbore za Europski parlament dokazuje ovu podršku. Željana Zovko, koja je naslijedila mandat koji sam ja imao, pokazala se sjajnom za interese Hrvatske ali i za interese cijele BiH, kazao je Plenković.

Nitko ne sumnja da će i nakon unutarstranačkih izbora čelni čovjek najjače stranke bh. Hrvata ostati Dragan Čović, koji je još u petak dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva stranke. Čović je postao predsjednik HDZ-a daleke 2005. godine, a trenutno nema vidljivu opoziciju unutar stranke.

Sabor je počeo u 11 sati, a prije toga čelništvo HDZ-a položilo je vijenaca ispred spomen obilježja poginulim braniteljima kod Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17