× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

Slika zaslona 2019 04 18 u 14.43.04

Što ćete pripremati za ovaj Uskrs? Tradicionalna jela ili ćete se odvažiti pripremiti nešto drugačije?

 

Čašice punjene pireom od jabuka i griza uz dodatak petit keksa i borovnica će zasigurno oduševiti vaše najmilije. 

 

Za 4 čašice potrebno vam je:    

• 260 g jabuke    

• 125 g borovnica    

• Žličica meda    

• 8 – 10 petit keksa   

 • 2 – 3 žlice griza od pira 

 

Priprema:

  1. Jabuke ogulite, narežite na kockice te ih kuhajte dok ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade te ih propasirate štapnim mikserom kako biste dobili glatku kremu.Ako vam je pire od jabuka pregust, možete dodati malo vode.
  2. Ponovno stavite na vatru te umiješajte žličicu meda i nekoliko žlica griza kako biste dobili kremu. Količina griza ovisi o tome koliko želite gustu kremu, no nemojte pretjerivati jer će se ona sama po sebi stisnuti kada se ohladi.
  3. Kremu ostavite da se ohladi prije nego počnete slagati čašice.
  4. Na dno čašica stavite petit kekse pa kremu od jabuka i griza te borovnice.
  5. Slažite redove dok imate nadjeva no računajte da završite s kremom koju ćete ukrasiti borovnicama.
  6. Desert ohladite u hladnjaku.


 

artinfo.ba | preuzeto sa portala gastro.24sata.hr

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

Slika zaslona 2019 04 18 u 14.43.04

Što ćete pripremati za ovaj Uskrs? Tradicionalna jela ili ćete se odvažiti pripremiti nešto drugačije?

 

Čašice punjene pireom od jabuka i griza uz dodatak petit keksa i borovnica će zasigurno oduševiti vaše najmilije. 

 

Za 4 čašice potrebno vam je:    

• 260 g jabuke    

• 125 g borovnica    

• Žličica meda    

• 8 – 10 petit keksa   

 • 2 – 3 žlice griza od pira 

 

Priprema:

  1. Jabuke ogulite, narežite na kockice te ih kuhajte dok ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade te ih propasirate štapnim mikserom kako biste dobili glatku kremu.Ako vam je pire od jabuka pregust, možete dodati malo vode.
  2. Ponovno stavite na vatru te umiješajte žličicu meda i nekoliko žlica griza kako biste dobili kremu. Količina griza ovisi o tome koliko želite gustu kremu, no nemojte pretjerivati jer će se ona sama po sebi stisnuti kada se ohladi.
  3. Kremu ostavite da se ohladi prije nego počnete slagati čašice.
  4. Na dno čašica stavite petit kekse pa kremu od jabuka i griza te borovnice.
  5. Slažite redove dok imate nadjeva no računajte da završite s kremom koju ćete ukrasiti borovnicama.
  6. Desert ohladite u hladnjaku.


 

artinfo.ba | preuzeto sa portala gastro.24sata.hr

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.