komsic dzaferovic

Nakon što je odlučio napustiti Bh. blok i ući u koaliciju s 'bošnjačkim blokom', postalo je nejasno kako će predstavnici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH reagirati na odluku Željka Komšića.
Komentirajući ovaj slučaj, Karamatić je kazao Klixu da je svejedno tko će od bošnjačkih političkih predstavnika biti dio parlamentarne većine na državnoj razini.

"Nama je apsolutno svejedno tko se nalazi u bošnjačkom bloku. Oni svoj prostor mogu tražiti samo u bošnjačkoj kvoti. Komšić ulazi u dio bošnjačke kvote i meni je svejedno hoće li tamo biti Nermin Nikšić, Fahrudin Radončić, Željko Komšić ili Bakir Izetbegović. To su sve bošnjačke stranke" - kategoričan je lider HSS-a u BiH.

Ilija Cvitanović iz HDZ-a 1990 smatra da je Komšić neprihvatljiv partner u vlasti s obzirom na to evidentno nije spreman pristati na izmjene Izbornoga zakona i provedbu odluke Ustavnog suda BiH u predmetu 'Ljubić'.

"Na osnovu sporazuma s HDZ-om BiH mi ćemo biti dio koalicije na razini Federacije BiH. U tom kontekstu jasno smo definirali zašto potpisujemo sporazum. Svako tko bude spreman pristati i sudjelovati u provedbi presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića i u izmjenama Izbornoga zakona BiH može biti partner. Ne vjerujem da je DF u toj poziciji i stoga mislim da Komšić nije prihvatljiv partner u procesu konstituiranja vlasti u FBiH", rekao je Cvitanović Klixu.

Inače, Željko Komšić je na listopadskim općim izborima u BiH bošnjačkim glasovima sjeo u Predsjedništvo BiH, te stoga njegov ulazak u vlast analitičari smatraju svojevrsnim vraćanjem duga Bakir Izetbegoviću i SDA-u jer je uz pomoć njihove infrastrukture, između ostalog, po treći put uzurpirao poziciju hrvatskog člana Predsjedništva.

R. I. / Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17