• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

lijepom nasom u sirokom

Sve je spremno za treće izdanje HRT-ovog glazbeno-scenskog spektakla "Lijepom našom" u Širokom Brijegu. Večeras će se s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani na Pecari održati javno snimanje dviju emisija "Lijepom našom – Mostovi kultura", piše Večernji list BiH. Od članova brojne HRT-ove televizijske ekipe čuli smo da nigdje do sada projekt "Lijepom našom" nije održan tri puta.

Veseli nas činjenica da su Branko Uvodić i HRT ponovno prepoznali Široki Brijeg kao lijepo mjesto za projekt "Lijepom našom – Mostovi kultura", piše Večernji list.

Nakon nastupa na platou kod širokobriješke crkve 1997. i na stadionu na Pecari 1999. godine, projekt "Lijepom našom" stiže u našu lijepu gradsku sportsku dvoranu, idealnu za ovakve glazbeno-scenske spektakle.

"HRT-ov projekt 'Lijepom našom - Mostovi kultura' je najljepši način da se široj javnosti predstave običaji, tradicijska kultura i glazbena baština nekog kraja. Široki Brijeg i Hercegovina mogu se podičiti svojom glazbenom baštinom i uvjeren sam kako će brojni izvođači to na najljepši način i pokazati", kazao je Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, suorganizatora večerašnjeg izdanja glazbeno-scenskog spektakla "Lijepom našom - Mostovi kultura".
Branko Uvodić, urednik i voditelj projekta "Lijepom našom", kaže da će se večeras snimiti dvije emisije od po 70 minuta.

"Hercegovačka izdanja glazbeno-scenskog spektakla 'Lijepom našom' u Mostaru, Posušju i Širokom Brijegu imala su najbrojniju publiku. Nadam se velikoj posjeti i u prelijepoj širokobriješkoj dvorani. Nekada sam imao problema osigurati dovoljno KUD-ova, a sad imam problema oko toga koga (ne)uvrstiti u program. Hrvati imaju najviše nematerijalnih zaštićenih kulturnih dobara, projekt 'Lijepom našom' nastoji tu činjenicu promovirati na što moguće bolji način", dodaje Uvodić.

Brojnim izvođačima iz Hercegovine bit će ovo jedinstvena prilika predstaviti se na najljepši način. No, stižu i brojni izvođači iz Hrvatske.

Pero Kozomara, autor najvećih hitova klapske pjesme i vođa klape "Rišpet" kaže: "Veselimo se nastupu u Širokom, a otpjevat ćemo pjesme 'Fališ mi' i 'Kad se svomu domu vratim', koja je napravljena za sve Hrvate koji žive i rade u dijaspori."

"U programu 'Lijepom našom' izvest ćemo splet tradicionalnih hercegovačkih plesova te nekoliko napjeva. KUD 'Brda' nastupio je na brojnim manifestacijama koje promiču glazbenu baštinu, a zahvaljujući nastupu na trećem širokobriješkom izdanju projekta 'Lijepom našom' predstavit ćemo se čitavom svijetu", kaže Vjeko Pavković, član KUD-a "Brda" iz Izbična.

Nastupu na večerašnjem izdanju HRT-ova glazbeno-scenskog spektakla vesele se i članice širokobriješke klape "Diva" koja će nastupiti s pjesmom "Da ja vidim lane moje".

Svom nastupu u ovom glazbeno-scenskom spektaklu veseli se i Mostarac Ivo Jurić koji će sa skupinom "Fijaker" otpjevati pjesmu "Ti si mi u krvi". Ivana i Ivica Bago iz Posušja nastupit će s pjesmom "Tajna najveća".

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17