ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Šesti po redu

 

Mostar_strip_vikend_2021.jpg

 

Udruga ljubitelja stripa iz Mostara "Mostrip" organizira šestu po redu manifestaciju "Mostarski strip vikend", koja će se održati u subotu i nedjelju, 2. i 3. listopada, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače.

Manifestacija će svečano biti otvorena u subotu u 11 sati, a kao i prošlih godina, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora. Tijekom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, druženje s maskotom festivala Mostarkom, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti, priopćili su organizatori.

Iz ovogodišnjeg programa posebno se izdvajaju tribine i izložbe u povodu 60 godina izlaska prvog stripa o Zagoru, sigurno jednog od najpopularnijih likova na ovim prostorima. Na tribini će sudjelovati i gosti iz Italije koji su aktualni crtači ovog popularnog strip junaka.

"Pored toga izdvojili bi i to da na ovogodišnji Mostarski strip vikend stiže ekipa iz grupe 'Dubioza kolektiv' koja će publici predstaviti svoj prvi strip naslova 'Dubioza kolektiv i čarobna kokoš'. Autor stripa Filip Andronik kao i ostala ekipa iz benda bit će na promociji", navode iz udruge Mostrip.

Počasni gost festivala bit će također i savjetnik za kulturu i suradnju pri Francuskoj ambasadi i direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini Jean-Christophe Thiabaud.

"Iza nas je već nekoliko uspješnih projekata, do sada smo organizirali već pet strip vikenda u Mostaru, veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo s našim djelovanjem", kazali su organizatori.

Klub Mostrip osnovali su krajem 2015. godine strip entuzijasti iz Mostara. Cilj Kluba je pomjeriti strip s kulturne margine, gdje se danas, kako kažu, nezasluženo nalazi, a također ističu kako je cilj druženja i manifestacije promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.

Ove godine na Strip vikend dolazi rekordni broj gostiju.

Grad na Neretvi posjetit će 24 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanović Maza, Zoran Herceg, Filip Andronik, Mirna Imamović, Lana Šator, Sabahudin Muranović Muran, Marko Stojanović, Jovan Ukropina, Dražen Kovačević, Darko Perović, Miroljub Milutinović Brada, Aleksa Gajić, Ana Omi, Robert Solanović - Bob, Dalibor Talajić, Fran Strukan, Krešimir Bijuk, Joevito Nuccio, Mauro Laurenti, Oscar Scalco, Marco Verni, Laura Zuccheri, Fernando Dagnino i Sebastien Philippe.

"Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo i za prethodne tri, svi naši specijalni gosti uraditi plakate s motivom grada Mostara, čime ćemo još jednom Mostar i BiH staviti na mapu strip događanja u svijetu", stoji u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17