ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Kulturno-zabavna manifestacija

 lepenicke.jpg

Početak jeseni tradicionalno je vezan i za Lepeničke jeseni, kulturno-zabavnu manifestaciju koja prkosi vremenu. I ove godine tradicija se nastavlja. Četrdeset i drugo izdanje Lepeničkih jeseni održat će se 25.rujna (subota) u 19 sati. 

HKUD "Bećarac" prvi put se pojavljuje 1960.godine, i radi povremeno za specijalne prigode. Godine 1975. počinje sa radom Narodni orkestar "Bećarac", a u njegovom sastavu djeluju folklorne i pjevačke skupine. Naredne godine registrira se HKUD "Bećarac" Lepenica u čijem sastavu je narodni orkestar, starija i mlađa folklorna skupina, i pjevačka skupina. 

Davne 1977. društvo organizira prve Lepeničke jeseni, koje ubrzo prerastaju u tradicionalni i međunarodni događaj. Društvo obnavlja rad i registriranje 2008. godine i nastavlja sa organiziranjem "Lepeničkih jeseni".

Ni koronavirus nije uspio prekinuti tradiciju. Prošle godine manifestacija je bila lokalnog karaktera i održana je na otvorenom, no organizatori nisu dopustili prekid tradicije. 

Kako kaže predsjednik HKUD Bećarac Bruno Žuljević, cilj je svake godine raditi na podizanju kvalitete i predstavljanju nečega novog publici koja svake godine u velikom broju isprati ovu manifestaciju. 

Lepeničke jeseni vrlo su važne za očuvanje kulture, običaja i tradicije, za povezivanje Hrvata svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Osim domaćeg Bećarca, ove godine nastupit će i : 

- HKUD "Gromiljak" Gromiljak

-KUD "Napredak" Kreševo

-Klapa "Dišpet"

-HKUD "Fra Karlo Kujundžić" Brestovsko

-HKUD "Dretelj" Čapljina

-Ž.V.S. "Ivančice" Kupres

-HKUD "Dubrave" Aladinići-Stolac

Svi će se oni predstaviti s nekoliko točaka i pokazati dio bogate kulturne baštine Hrvata BiH sačuvan u narodnim običajima, nošnjama, igri i pjesmi.

Mjesto održavanja je dvorana Osnovne škole Lepenica, a ulaz je slobodan.Vjerujemo kako će i ove godine dvorana biti premala za sve posjetitelje, te da će se tražiti "karta" više. Nakon kulturnog dijela, planiran je i domjenak.

Događaj je podržan i od strane Općine Kiseljak. 

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17