ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"Osjeti teatar"

festival_busovaca.jpeg

 

 U okviru projekta "Osjeti teatar", koji realizuje Studio Teatar sa svojim partnerima - AmfiTeatrom Busovača, Osnovnom školom "Kaćuni" i centrima za kulturu Travnik, Donji Vakuf i Vareš, u nedjelju, 25. srpnja u Busovači počinje prvi Festival kulture koji će trajati do srijede, 28. srpnja. 

Imajući u vidu da su u protekla četiri mjeseca producirane četiri omladinske predstave u okviru spomenutog projekta, Festival kulture će biti prilika da publika sve predstave pogleda na jednom mjestu, ali da uživa i u drugim kulturno-umjetničkim programima. 

Festival počinje programom za djecu i roditelje, u nedjelju od 19.00 sati, a već od 21.00 sat na programu je predstava "Nismo svi iz ljubavi“, nastala u produkciji Studio Teatra i AmfiTeatra Busovača.

Nakon predstave publika će uživati u svirci prvog uličnog benda u BiH "Argus flomb“. Drugu noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava "Šta bi (DAO) da si na mom mjestu“, nastala u produkciji Studio Teatra i CZK Vareš.

Od 21.00 sat publika će uživati u predstavi "One su htjele nešto sasvim drugo“, koja je nastala u produkciji Teatra mladih Gornji Vakuf/Uskoplje. Treću noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava „Kad smo rođene“ Studio Teatra i Doma kulture Donji Vakuf, a u 21.00 sat publici će se predstaviti predstava „Međuprostor“, Studio Teatra, CZK Travnik i Teatra mladih Travnik.

Festival 'zatvara', u srijedu u 21.00 sat, hit komedija Studio Teatra "Državni lopov“.

Tijekom četiri festivalska dana u Busovači mladi, njih preko 60, će boraviti u tom gradu, te će učestvovati u različitim kreativnim radionicama. 

Sve festivalske aktivnosti će se realizovati u novoizgrađenom amfiteatru u Busovači, a koji su gradili nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni u posljednja četiri mjeseca.

U samu gradnju i organizaciju Festivala kulture se uključila i Općina Busovača, što je uveliko olakšalo organizaciju jednog velikog događaja kao što je četverodnevni festival od kojeg se očekuje da postane tradicionalan.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj-USAID, priopćeno je iz Studio Teatra.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17