ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

elektronske-zdravstvene-knjizice

Ako bude sve išlo po planu, građani u Federaciji BiH od polovine 2016. godine više neće morati ovjeravati zdravstvene knjižice, piše bh. novinska agencija Patria.

Federalno ministarstvo zdravstva u narednoj godini planira završiti projekt informatizacije u domovima zdravlja i ambulantama u Federaciji, koji je započet još 2012. godine. Projekt vrijedan oko 5,5 milijuna eura, financiran od Svjetske banke i Razvojne banke Vijeća Europe, podrazumijeva da bi papirnate zdravstvene kartone od naredne godine trebali zamijeniti oni elektronski, umjesto papirnih knjižica građani će dobiti elektronske zdravstvene knjižice…

Plan Federalnog ministarstva zdravstva je da u buduće i uputnice kao i recepte građani imaju samo u elektronskoj formi.

Glasnogovornik Federalnog ministarstva zdravlja Zlatan Peršić rekao je da će informatizacija sustava omogućiti brži, učinkovitiji i racionalniji zdravstveni sustav u Federaciji.

"Uvođenjem elektronskog kartona omogućava obiteljskom ljekaru lakši i brži rad; uvođenjem elektronskih zdravstvenih kartica bi se ukinula obaveza redovnog ovjeravanja knjižice obzirom da bi se to radilo elektronski; a elektronske uputnice i recepti bi dodatno značajno ubrzali protok medicinskih informacija u okviru sistema te time ubrzali procedure i pacijentima omogućili bržu i efikasniju zdravstvenu uslugu", rekao je Peršić.

Inače, na jučerašnjoj sjednici Sabora ŽSB raspravljalo se i o zdravstvu u ovoj županiji. Mišljenja zastupnika glede kupovine markica su podijeljena i vjerojatno će tražiti tematsku sjednicu glede ove teme.

On je dodao da već sada u domovima zdravlja i ambulantama u kojima su uvedeni elektronski zdravstveni kartoni postoji brži protok pacijenata.

(artinfo.ba/im)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17