ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Subota

ajcarmela predst sartr

 Predstava Jose Sinisterrae 'Ay, Carmela' u režiji Roberta Raponje najavljena je za subotu putem YouTube kanala Sarajevskog ratnog teatra, s početkom u 22 sata. Link za gledanje predstave bit će dostupan do ponoći 16. svibnja.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić. 

'Ay, Carmela' je nastala u produkciji  Sarajevskog  ratnog teatra (SARTR) 1999. godine. Za dvadeset i jednu godinu, koliko se igra na scenama Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, predstavlja jednu od najizvođenijih i najdugovječnijih predstava tog, a i uopšte bosanskohercegovačkog teatra.

'Ay, Carmela'  je hronika sjećanja na španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu  u ratnim vremenima.

U saopćenju za javnost SARTR podsjeća da dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Samra Mujezinović, kostimografiju Vanja Popović, muziku Davor Rocco, a koreografiju Antun Marinić.

'Ay, Carmela' obilježila je u prošloj godini dvadeset godina igranja, imala više gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu, osvojila neke značajne nagrade. Maja prošle godine, u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, odigrana je na prostoru Spomen parka Vraca, prostoru koji simbolizira otpor i borbu građana Sarajeva protiv fašizma.

- Ovog puta, silom prilika, 'Ay, Carmela' u online izdanju s nadom da se uskoro ponovo vidimo u SARTR-u -

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17