ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PROMO

dvorana bkc sar

Suradnja s Bosanskim kulturnim centrom je još jedan u nizu projekata kojima Sarajevski kiseljak, kroz podršku kulturnim događajima, iskazuje dugoročnu opredijeljenost društveno odgovornom djelovanju

Shvaćajući kulturu kao važan segment razvoja jednog društva, kompanija Sarajevski kiseljak i u ovoj godini nastavila je suradnju sa Bosanskim kulturnim centrom (BKC) u Sarajevu. Ovo partnerstvo, na radost obje strane, bit će realizirano kroz niz kulturnih manifestacija tokom 2020. godine. Prvi događaj koji će biti održan uz podršku Sarajevskog kiseljaka jeste svečano otvorenje obnovljene zgrade BKC-a, 1. ožujka 2020. godine.

Goran Rašić, glasnogovornik BKC-a je istaknuo „Zadovoljstvo nam je što možemo objaviti da su završeni opsežni radovi na potpunoj rekonstrukciji zgrade JU BKC KS. Dvorana će biti svečano otvorena na simboličan datum, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. JU BKC KS je ustanova koja već dugi niz godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu Kantona Sarajevo, jer predstavlja mjesto na kojem se organiziraju i izvode sve vrste kulturnih dešavanja. Posebno bismo istaknuli da rekonstrukcija JU BKC KS ne bi bila moguća bez značajne podrške kompanije Sarajevski  kiseljak  koja je prepoznala važnost ove Ustanove smještene u objektu od kulturno-historijskog i turističkog značaja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Sretni smo što će se ova suradnja nastaviti tijekom cijele godine.“

Povodom svečanog otvorenja u Velikoj koncertnoj dvorani BKC-a, s početkom u 20 sati, bit će upriličen svečani koncert tradicionalne sevdah muzike u novim i originalnim muzičkim aranžmanima. Specijalno za ovu priliku koncert priprema i izvodi orkestar i hor od 65 članova koji nosi naziv "Sevdah orient express – polazna stanica BKC“. Osim u koncertu, gosti će moći uživati u restauriranom ambijentu dvorane, koja predstavlja krunu obnove BKC-a započete 2017. godine.

„Bosanski kulturni centar je jedan od simbola kulturnog života grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Drago nam je da svoj rad može nastaviti u obnovljenim prostorijama, što će zasigurno doprinijeti kvaliteti ugođaja njegovih posjetitelja. Ponosni smo što će naša kompanija podržati kulturne projekte BKC-a tokom 2020. godine, dajući na taj način vlastiti doprinos afirmaciji bh. kulture. Suradnja s Bosanskim kulturnim centrom je još jedan u nizu projekata kojima Sarajevski kiseljak iskazuje dugoročnu opredijeljenost društveno odgovornom djelovanju“, kazao je Davor Čičić, direktor Sarajevskog kiseljaka.

U kalendar kulturnih manifestacija za 2020. godinu BKC je uvrstio brojne događaje i projekte koji će, zasigurno, izazvati veliki interes publike. Iz kompanije Sarajevski kiseljak ističu posebno zadovoljstvo što će moći podržati Međunarodni festival Baščaršijske noći, koji kroz koncerte klasične i suvremene muzike, baletom, suvremenim plesom, kazališnim predstavama, književnim večerima, filmskim projekcijama, programima za djecu i drugim kulturnim sadržajima značajno doprinosi promociji i afirmaciji kulture u Sarajevu i cijeloj BiH, stoji u priopćenju tvrtke Sarajevski kiseljak.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17