• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

ksc travnik

 PREMIJERA “SNOVOPRIČE”

 

Katolički školski centar "Petar Barbarić" u Travniku, jedna od najstarijih obrazovnih institucija u BiH, idućeg tjedna proslavlja i obilježava dane KŠC-a i Sjemeništa "Petar Barbarić".
U nastavku pročitajte program:
Dan Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik
Utorak, 7. svibnja - 16 sati
Čestitka direktora Ante Rajića
Prigodni program - Školska šarenica

Srijeda, 8. svibnja
Zahvalno slavlje u crkvi sv. Alojzija Gonzage u 17 sati
Prigodna akademija - 18 sati
Domjenak

Dan Nadbiskupijskog sjemeništa "Petar Barbarić"
Četvrtak, 9. svibnja,
Susret biskupa, provincijala, generalnih vikara i dekana - 9:30
Hodočasnička pobožnost - 10:30
Euharistijsko slavlje u crkvi - 11:00
Ručak - 12:30
Premijera predstave "Snovopriča o Petru Barbariću" u auli KŠC-a 19:00
Domjenak - 20:30

plakat-predstave-p-barbaric.jpg

 

 

Također, na Dan Nadbiskupijskog sjemeništa svečano će biti izvedena i pjesma posvećena patronu ove ustanove pod nazivom "Naša zvijezda". Autori teksta su: sestra Bernardica Crnogorac, milosrdnica iz Hercegovine na službi u Makarskoj, poznati travnički književnik Rusmir Agačević te mr. preč. Željko Marić, ravnatelj travničkog KŠC-a i rektor sjemeništa.
Aranžman je djelo Ranka Bobana koji je ujedno i otpjevao ovu pjesmu sklopljenu u Jašar studiju u Metkoviću, uz profesionalne prateće vokale.
Riječ je o pjesmi potpuno nadahnutoj likom i djelom sl. Božjega Petra Barbarića koja vjerno prati najvažnije odrednice njegova života. Petar je predstavljen kao simbol Božje ljubavi među nama, istaknuta je njegova mladenačka vjernost, pripadnost hrvatskom narodu, posebna naklonjenost Srcu Isusovu te spoj mjesta odakle je potekao – Hercegovina i gdje je skončao – Bosna.
Glavni motiv pjesme, koja će ujedno postati i svojevrsna himna Nadbiskupskog sjemeništa, jest slijediti put Petra Barbarića.
Predstava "Snovopriča o Petru Barbariću" također donosi dramski životopis sluge Božjeg Petra Barbarića. U ulozi Petra Barbarića je Matej Baškarad, Nebojša Filipović kao domar Ante, Darko Smodek kao Erich von Brandis,Roberto Zahirović kao Petar Perica, te Antonio Bilić kao Waclaw Mierzwinski. Predstava je nastala u produkciji Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik , Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC-a Travnik. Autor teksta i redatelj je Rusmir Agačević – Rus. Asistent redatelja je Anto Bilić, a scenografiju i kostime potpisuje Dejan Pranjković. Pretpremijeru je imala u ožujku ove godine na Kamernoj sceni Pozorišta Travnik.

 


R.I./ Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17