ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

izlozba kis napred

HKD Napredak, podružnica Kiseljak pod pokroviteljstvom načelnika općine Kiseljak večeras je organizirao izložbu likovnih djela "Likovno annale- Sarajevo 2018".
Izložba je održana u izložbenom paviljonu Srednje škole u Kiseljaku a prema riječima organizatora,predsjednika podružnice Ive Mire Jovića, 19.je ovo put kako se likovni uratci koji se u povodu božićnih blagdana izlažu u samostanu Svetog Ante u Sarajevu, budu preneseni i u Kiseljak Autori uradaka su članovi Napredkove udruge likovnih umjetnika Sarajevo čija je predsjednica Hiba Mustafić kao i većina autora bila nazočna i večeras.

 Akademska slikarica i voditeljica likovne sekcije HKD Napredak, podružnica Kiseljak, Ivana Ribičić u svom osvrtu o izložbi kazala je kako ista predstavlja 44 djela od 38 autora koji su svoju osobnost i rukopis utkali u izložbu, koristeći razne metode i tehnike poput ulja na platnu, akrila, akvarela, kolaža i tempera. "Osobenost autora izražena je u djelima i svako od njih predstavlja njihov sopstveni svijet iskazujući ljubav, emociju, maštu i snove" kazala je prof. Ribičić pročitavši i predgovor povjesničarke umjetnosti Une Popović prema kojoj ova izložba svoju publiku vodi kroz putovanje misli i mašte. Umjesto najavljenog pijaniste Bartolomeja Stankovića , večeras su pak nastupili mladi recitatori, učenici srednje škole kao i jedna polaznica glazbene.

 

IM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17