• LEDA 2

Foto Fena

Dugogodišnji rukovoditeljVokalnog ansambla Bugojno Samira Merdžanić je, u svojstvu gostujuće dirigentice, boravila u višednevnoj posjeti gradu Jackson, u američkoj državi Missisipi.

-Tu se održavao tradicionalni, trodnevni horski festival “Treble Song”, tokom kojeg smo imali i po dvanaest sati aktivnih proba - kazala je.

Dodaje da je na spomenutom festivalu sudjelovalo 98 učenika uzrasta od 13 do 18 godina, iz dvadeset i osam škola.

-Na repertoaru smo imali šest pjesama, među kojima dvije iz Bosne i Hercegovine. Uvježbali su moj aranžman za pjesmu “Mene majka jednu ima”, i aranžman za pjesmu “Mujo kuje konja po mjesecu” Rešada Arnautovića - naglasila je.

Ističe da je, s velikim zadovoljstvom, radila sa studentima glazbe koji su, sve što su naučili, imali priliku pokazati na nesvakidašnjem koncertu balkanske glazbe, koji je prvi put održan u njihovoj školi.

- Zaista sam počačćena pozivom koji sam dobila, jer sam bila jedna od prvih gostujućih dirigentica, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i Evrope, koji su podijelili svoju muziku i tradiciju s učenicima i studentima toga grada - naglasila je.

Podsjeća da je Vokalni ansambl u Bugojnu, iza kojeg je više od dvadeset godina uspješnog djelovanja, uspostavio prije nekoliko godina odličnu suradnju s horskom asocijacijom Village Harmony.

-Moje gostovanje u Americi je samo nastavak odlične suradnje s našim novim prijateljima koji, kao i mi, vole i žive muziku - zaključila je, prenosi Fena.

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17