ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
skola-gromiljak
Piše: A. B./Klix.ba
 
Nakon jučerašnjeg incidenta na Gromiljaku danas je poznat identitet napadača.
 
Naime, nastavnik Mujo Bajić (1966.) iz Sarajeva pretukao je jučer šest učenika u Osnovnoj školi "Kiseljak 1" koja se nalazi u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak. Radi se o učenicima osmog razreda navedene Osnovne škole, koji su pretrpjeli lakše tjelesne povrede. 
 
Jučerašnji incident dogodio se oko 10:10 sati, kada je direktor Osnovne škole Nermin Merhemić u Policijsku stanicu prijavio navedeni slučaj. Iz Ministarstva ŽSB za Klix.ba su kazali da je nastavnik razbacao stolove u učionici i nanio povrede šestorici učenika osmog razreda. Učenici su prevezeni u Dom zdravlja Kiseljak, gdje su im konstatirane lake tjelesne povrede. 
 
Kako je za klix kazao direktor Merhemić, problemi s Bajićem datiraju još od 2005. godine.
 
"Godine 2005. počeo se čudno ponašati i tada smo saznali da je za vrijeme rata boravio u zatvoru u Istočnom Sarajevu, te da vjerovatno ima određene traume iz tog perioda. Naredne godine smo ga poslali na liječenje koje je trajalo nekoliko godina i u tom periodu nije radio u školi. Međutim, u januaru ove godine iz Instituta za invalidnost došlo je rješenje kojim se ukida njegova invalidnost i procjenjuje se da je Bajić sposoban za rad s djecom", kazao je direktor Merhemić.
 
U travnju počinju intenzivniji problemi, a prema riječima Merhemića, uprava i pedagog škole su nekoliko puta pokušali razgovarati s njim. Dodaje da su obavili i razgovor sa županijskom inspektoricom i naložili da se nastavnik mora odstraniti iz škole, jer bi njegovo zdravstveno stanje moglo loše utjecati na djecu.
 
Nastavnik Bajić je uhićen, a zbog zdravstvenih problema prevezen je na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje je i zadržan na daljem liječenju. Službenici kriminalističke policije su izvršili uviđaj i poduzimaju druge istražne radnje na dokumentiranju uzroka ovog incidenta, a u sve aktivnosti uključeni su i službenici Centra za socijalni rad, s obzirom na to da se obavljaju razgovori i s učenicima. O svemu je upoznat dežurni tužitelj županijskog tužiteljstva Travnik.

foto:ilustracija-klix

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17