ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

busovaca pretucen sudac

U nekoliko sekundi pretukli suca, tragediju spriječili ostali suci, delagati, redari, policija i nogometaši Busovače

Neviđeno nasilništvo obilježilo je kraj utakmice između NK Busovače koja je ove subote ugostila ekipu Rudara iz Han Bile, u općini Travnik. Dogodilo se u trenutku kada je sudac Munever Opardija iz Donjeg Vakufa odsvirao kraj utakmice. U tom trenutku sudac je bio na sredini terena. U trenu je nastao neviđeni stampedo gostujućih igrača koji su doslovno za 20-tak sekundi svojim udarcima, ne birajući dio tijela, pretukli suca koji u tako kratkom vremenu ostao bez svijesti.

Munjevita akcija gostujućih nogometaša iz Han Bile sve koji su svjedočili neviđenom nasilništvu nad sucem, ostavila je bez riječi. Ipak, njegove kolege, delegati, redari i prpripadnici MUP-a prvi su se pribrali te sa svih strana potračali ka mjestu događaja kako bi iz ruku nasilnika izvukli nesretnog suca. Među onima koji su pomogli spašavanju bili su domaći igrači. Svi su zajedno možda spriječili i tragediju. Sucu Muneveru Opardiji nakon spašavanja iz ralja nasilnika iz Han Bile, a po riječima očevidaca u premlaćivanju suca svi su nogometaši Rudnika složno sudjelovali, prva pomoć pružena je u Domu zdravlja u Busovači gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

S obzirom da se izgred dogodio dan uoči praznika rada, u Nogomotnom savezu Srednjobosanske županije kao i MUP-u SBŽ još nema službenih informacija o izgredu. No, zato se slučaj prepričava među očevidcima. Oni tvrde kako je Sanel Došlić, delegat utakmice uredno registrirao sve sudionike ovog izgreda, a bilo ih je poprilično.

Veliki broj gledatelja je ostao na stadionu do sumraka čekajući liječničke nalaze nakon pregleda suca u Domu zdravlja, brinući se za njega i u nevjerici prepričavajući detalje ovog nimalo sportskog događaja. Nažalost, utakmica u kojoj su domaćini trebali slaviti pobjedu, jer goste su pobijedili rezultatom 1:0, ostat će zapamćena po neviđenom nasilju koje ostavlja "gorak okus u ustima" svih ljubitelja nogometa u Busovači koji su nedjeljno popodne proveli na stadionu uz pitanje – u što je to prerastao sport i tko je kriv?

Na potezu je prije svega Nogometni savez SBŽ koji ima različite mogućnosti kažnjavanja nasilnih igrača. Među njima su i doživotna diskvalifikacija, visoke novčane kazne, ali i zbacivanje NK Rudara iz lige. Cijeli će slučaj vjerojatno dobiti i sudski epilog jer sucu Opardiji nanesene su teške tjelesne ozljede.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17