Mladić smrtno stradao u Kiseljaku

1 crna kronika

 

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su dva kaznena djela.

Dana 02.06.2020. godine oko 20,30 sati u ulici Mostarska, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu vozila marke Mercedes kojim je upravljala N.U. rođena 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečena S.S. rođena 1997.godine, obadvije iz Mostara. Tom prilikom kod N.U. je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U nastavku aktivnosti, u ulici Šumeće, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi N.U., gdje je također pronađeno više raznih materija za koje se sumnja da su opojne droge (speed, cannabis, ecstazy i dr.), kao i brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga (staklena lula sa vidnim tragovima korištenja navedenih materija, više komada tzv. mrvilica pogodnih za usitnjavanje biljnih materija i dr.).


U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom osumnjičena je lišena slobode i protiv iste slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira te osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala.


Dana 02.06.2020.godine oko 23,35 sati na magistralnom putu M-5, u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja sa ceste putničkog motornog vozila marke Golf V. Na licu mjesta je utvrđeno da je vozilom upravljao vozač A.J. rođen 2000.godine iz Kiseljaka, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Kiseljak.


Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 228 prekršajnih naloga, od kojih su 134 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila,s toji u Izvješću MUP-a.

0
0
0
s2sdefault
  • RADOJE
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17