MUP KSB

1 crna kronika

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljena su tri kaznena djela.

Dana 16.03.2020.godine oko 14,00 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Kalibunar, općina Travnik policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe M.M. rođen 1982.godine iz Travnika.Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres obiteljske kuće koju koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana, oko 20,30 sati u mjestu Šarići, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu 3 osobe koje su zatečene u parkiranom vozilu marke VW Polo. Prilikom kontrole S.D. rođen 1989.godine iz Travnika dobrovoljno je predao PVC vrećicu u kojoj se nalazila određena količina tableta za koje se sumnja da su opojna droga ecstazy.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira te sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 149 prekršajnih naloga, od kojih je 48 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17