NIŠTA NOVO

1 bilten crna kronika

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je pet kaznenih djela.


Dana 27.11.2019. godine oko 14,25 sati policijski službenici PS Jajce, izvršili su kontrolu i pregled osobe S.B. rođen 1978.godine iz Jajca. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.


Istog dana, oko 20,00 sati u mjestu Bašbunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila Polo, registarskih oznaka K40 T 146, u kojem su bila lica A.S. rođen 1986. godine, J.D. rođen 1988. godine i M.M. rođen 1982. godine, sva trojica iz Travnika. Tom prilikom pronađena određena količina bijele praškaste materija za koju se sumnja da je opojna droga speed.


Evidentirana su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira te pet prometni nesreća u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne povrede.


Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 221 prekršajni nalog, od kojih je 114 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.


Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.


Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena tri vozila.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17