VIJEĆE VRHOVNOG SUDA RH O ŽALBI DAVIDA KOMŠIĆA

david odgoda

 

Sjednica Vijeća Vrhovnog suda koje je trebalo odlučivati o žalbi Davida Komšića (21) iz Kiseljaka, zbog ubojstva 18-godišnje Kristine Krupljan odgođeno je zbog zahtjeva obrane za izuzećem sudca.

Svoj zahtjev objasnili su činjenicom da je spomenuti sudac u drugom predmetu donio odluku da se na Komšića primjenjuje opći krivični zakon, a ne maloljetnički te njegov odvjetnik Veljko Miljević smatra da postoji sumnja u pristranost sudca, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

Majka Kristine Krupljan bila je šokirana ovakvim razvojem događaja.

"Obrana je papire o izuzeću sudca trebala dostaviti prije dva mjeseca, a ne danas. Ovo je napravljeno samo da se odgodi odluka da bi nešto njima išlo u korist", izjavila je Vesna Krupljan i dodala: "Užasno je to. Prestrašno. Neka se stave u moju kožu, nikad kraja tome. Komšić je djevojku u trenutku kad mu je obznanila da s njim prekida vezu nožem nanio ukupno 88 ubodno-reznih rana u njenom automobilu ispred zgrade u kojoj je stanovala".

Osim zbog ubojstva bivše djevojke, Komšić, koji je trenutačno u zatvoru u Lepoglavi, služi i kaznu zbog smrti pješaka na zagrebačkoj Vukovarskoj aveniji, a sudilo mu se i zbog oštećenja vozila Kristine Krupljan, u čemu je sudjelovao sa svojim prijateljima.

 

artinfo.ba | preuzeto s portala avaz.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17