MUP SBK

1 bilten crna kronika

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su tri kaznena djela.


Dana 14.11.2019. godine oko 18,00 sati u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a, izvršili su kontrolu i pregled osoba koja su zatečena u parkiranom vozilu Passat, registarskih oznaka J76 A 347. Tom prilikom, kod osobe S.D. rođen 1994. godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.


Istog dana, oko 21,50 sati u mjestu Mehurić, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila (PS Travnik), izvršili su kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 1999.godine iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađeno 15 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i 3 paketića sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.


U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa kaznenim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira te četiri prometne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.


Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 424 prekršajna naloga, od kojih je 327 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17