• LEDA 2

david komsic sudnica

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
VRHOVNI sud danas je održao ročište na kojem je bilo saslušanje o žalbi Davida Komšića, ubojice Kristine Krupljan, na presudu Županijskog suda koja je donesena 9. travnja 2018. godine. Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Sanja Mazalin tada je Davida Komšića osudila na 30 godina zatvora jer je ubio trudnu Kristinu Krupljan, zadavši joj 88 uboda nožem. David Komšić traži da se slučaj vrati na ponovno suđenje, prenosi index.hr

Vrhovni sud odluku će objaviti za mjesec dana.

Komšić je cijelo vrijeme bio spojen putem videolinka iz kaznionice u Lepoglavi, gdje služi kaznu za izazivanje prometne nesreće u kojoj je pregazio i usmrtio pješaka u travnju 2016. godine.

David Komšić je cijelo vrijeme pognute glave slušao obrazloženje presude kojom je osuđen na 30 godina zatvora, a u kojoj je detaljno opisano kako je ubio Kristinu te zadavanjem 88 uboda izazvao kod nje tešku patnju i bol.

Sudac Komšiću: "Niste se pomaknuli"

Nakon toga mu se obratio predsjednik sudskog vijeća Vrhovnog suda Ranko Marijan i rekao: "Davide Komšiću, sat vremena se niste pomaknuli."

Komšić je potom progovorio prvi put otkako mu je počelo suđenje za Kristinino ubojstvo iako je za to imao priliku i ranije, no tijekom cijelog suđenja se branio šutnjom. A sad kad se odlučuje o njegovoj žalbi, odlučio se obratiti sudskom vijeću od kojeg traži da mu smanji kaznu i slučaj vrati na ponovno suđenje.

"Poštovani sude, ja sam, kad sam došao sebi (op.a. nakon što je ubio Kristinu) zamolio oca da me odvede na policiju gdje sam sve priznao kao i na DORH-u, izrazio sam žaljenje. Kao dijete sam imao psihičkih poteškoća pa ne mogu razjasniti sam događaj (op.a. to što je Kristinu ubio zadavši joj 88 uboda nožem). Izražavam veliko žaljenje, žao mi je Kristinine i moje obitelji. Ne prođe dan da se ne sjetim Kristine, sjetim je se svaki dan kad gledam neki film kojeg smo skupa gledali i kad slušam neku pjesmu koju smo skupa slušali. Svaku noć razmišljam o njoj. Svoj život bih dao da joj još jednom kažem da je volim, sve mi jako teško pada", rekao je Komšić koji se danas prvi put otkako mu se sudilo za njeno ubojstvo obratio na sudu.

Njegove riječi komentirao je predsjednik sudskog vijeća Vrhovnog suda RH Ranko Marijan.

"Vama je žao, ali Kristine nema. Prošlo je 25 mjeseci (op.a. od njenog ubojstva), a vama je sad žao, sjednite", poručio mu je sudac Marijan.

M.P.Š./index.hr

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17