ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

 igor-duno-presuda-1

Više od četiri godine traje agonija Igora Dune, policajca iz Kiseljaka i njegove supruge Alene kao i njihove djece, zajedničke kao i djece koju imaju iz ranijih brakova. Prijetnje smrću koje im je svakodnevno slao Kemo Topalović, Alenin bivši suprug, godinama su bile njihova svakodnevica, a kap koja je prelila čašu demonstrativan je upad Federalne uprave policije u obiteljsku kuću Igora Dune u Kiseljaku 9. veljače 2010. godine. Policija je, ispostavilo se to kasnije, u kuću upala na temelju prijave Keme Topalovića koji je Dunu lažno optužio za seksualno zlostavljanje.

"Nikad neću zaboravit način na koji mi je policija upala u kuću. Bilo je ponižavajuće, istraumirali su djecu i suprugu, pretresli su svaki kutak, namjerno su uništavali stvari, iako sam odmah pokazao spremnost za suradnju. Marina Zović posebno se isticala brutalnošću, a nisu puno bolji bili ni njezina preostala dvojica kolega iz Federalne uprave policije, Edin Omanović i Nermin Šehović", prisjeća se Duno koji je kaže od ovog događaja ozbiljno narušena zdravlja, pije lijekove za visok tlak, stradali su mu živci.

igor-duno-presuda-2
Da su Dunino uhićenje i demonstracija sile zbog koje mu je majka završila u bolnici bili potpuno suvišni dokazuje podatak da je Duno pušten odmah sutradan kada se pojavio u redovitoj smjeni u Policijskoj stanici Kiseljak. Više od četiri godine trebalo mu je za dobivanje pravne bitke protiv Topalovića. Općinski sud Kiseljak Topalovića je nedavno proglasio krivim za ugrožavanje sigurnosti Igora Dune i njegove obitelji te za lažno prijavljivanje. Prema presudi koju je donio sudac Nedžad Baković, Topalović je osuđen na godinu dana zatvora te dvije godine uvjetno.

"Mislim da je kazna preblaga, a boli me i što je Sud oslobodio Topalovića troškova postupka pod izgovorom da je slabog imovnog stanja. Na kraju troškove plaćaju svi porezni obveznici što je smatram, nedopustivo", komentirao je presudu Duno ističući da je pred Općinskim sudom u Kiseljaku dobio tek prvu pravnu bitku.

"Namjeravam tužiti i Federalnu upravu policije koja je morala provjeriti vjerodostojnost prijave protiv mene prije nego što su mi upali u kuću", pojašnjava Duno.

Federalna uprava policije nije jedina čijim je postupcima ogorčen policajac iz Kiseljaka koji je u samo dva dana bio s obje strane zakona, jedan je dan uhićen, a već drugog provodio je zakon.

"Ogorčen sam i na svoje nadređene u Policijskoj stanici, Policijskoj upravi Kiseljak i MUP-u Srednjobosanske županije. U ove četiri godine nitko od njih nije se udostojio pozabaviti mojim slučajem niti preispitati kako se moglo dogoditi da je njihov policajac uhićen pa pušten. Jedini izuzetak je Josip Grubešić, zamjenik zapovjednika PS Kiseljak", kaže Duno te naglašava da protekle više od četiri godine koliko traje njegova i agonija njegove obitelji ne bi preživio bez potpore svoje obitelji i kolega s posla.

igor-duno-presuda-3

Duno je prije dvije godine štrajkao glađu kako bi pokušao skrenuti pozornost nadređenih i javnosti na svoj slučaj.

"Sve je bilo uzalud, beskorisno kao i predmeti koji su mi ovih dana vraćeni, a oduzeti su prilikom uhićenja. Mobiteli koji su tad bili vrijedni danas više ne vrijede ništa, nepotrebljivi su jednako kao i sustav koji štiti kriminalce poput Topalovića, a nad nama koji brinemo o sigurnosti građana i njihove imovine olako demonstrira silu", zaključuje Igor Duno, policajac iz Kiseljaka.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault
  • tk elliptic davis cup turnir
  • Ecos 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17