ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

fabian baric

Lionel Messi proglašen je prošli tjedan najboljim nogometašem svijeta u izboru Goal 50, a nogometni zaljubljenici rado su vrtjeli snimke njegovih golova i poteza dok je bio dječak u Argentini.

No, jedan je dječak opasno krenuo Messijevim stopama i tih dana postao viralni hit upravo akcijom i golom u Messijevu stilu! Iz Beča je stigla snimka malenog Fabiana Barića (7). Fabian Barić rođen je 9. veljače 2008. u Beču. Majka Claudia je Bečanka, a otac Daniel rođen je u Beču, ali hrvatskih je korijena, iz Nove Bile u BiH.

Kao i brojni klinci, Fabian se počeo igrati s loptom čim je prohodao, a kad je imao pet godina, otac ga je odveo u klub First Vienna 1894 na probu. No, već nakon treninga mu rečeno da je Fabian premalen za nogomet i da još nije spreman. Nakon trenutačnih suza, Fabian je nastavio igrati u parkovima i na igralištu, a za vrijeme jedne 'utakmice na ulici' u blizini svoga doma, prišao je jedan trener i pitao želi li Fabian igrati za WAF Brigittenau.

U tom je klubu Fabian proveo svoju prvu igračku godinu, a potom je došlo do promjena i prešao je u Floridsdorfer AC (FAC). Otad najveći bečki nogometni klubovi Rapid i Austria imaju na oku malenog Fabiana i stalno ga zovu da im se priključi.

"Fabian ima odličnu tehniku, kao i pregled i razumijevanje igre, izuzetno za tu dob. Ali, također uredno ulazi u startove i duele i obavljanje 'prljavih poslova' Jako smo sretni da ga imamo", kažu uglas njegovi treneri Andreas Prochaska i Peter Kostolansky.

Reprezentacija? Dakako, u toj dobi još ih nema, no da bi se vrlo brzo mogle pojaviti borbe za njega i na tom polju sasvim je jasno.

"Fabianovo nogometno srce kuca za tri naroda: Austriju, Hrvatsku i BiH! Njegovi omiljeni igrači su David Alaba, Luka Modrić i Edin Džeko. I premda je ovdje dobio nadimak mali Messi, Fabian je navijač Reala i obožava Cristiana Ronalda", kaže otac Daniel, koji sina zove Fabiano Braziliano i u dodaje kako Fabian i kad nije s loptom (ili u školi, gdje pohađa drugi razred) igra FIFA na Playstation ili zeza malog brata Juliana..., piše Goal.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17