ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

psi na jelovniku

U Sarajevu bi jedan Kinez početkom iduće godine želio otvoriti fast food u kojem bi prodavao pseće meso. Njegova najava izazvala je šok u BiH, iako smo , ruku na srce poznati po okrutnom usmrćivanju pasa lutalica. Možda potaknut upravo tim načinom postupanja, Xiao Chenoa, vlasnik budućeg fast fooda, odlučio se ubaciti u posao. Medijima je rekao da i on mora od nečega živjeti.

Naime, trgovina mješovitom robom na Alipašinom polju, čiji je vlasnik, ne posluje dobro pa je odlučio baviti se prehrambenim biznisom. O njemu doduše ništa ne zna, ali to ga ne brine.

Vjeruje da će meso koje će prodavati uglavnom kupovati turisti, a ne vidi nikakvih problema u činjenici da bi pripremao meso od životinja koje Europljani smatraju kućnim ljubimcima.

"U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, što je slučaj i s juhom od morskog psa ili mesom od zmije, a turista uvijek ima dovoljno, oni i kod mene u Kini jedu ovakva jela", rekao je Xiao za portal sarajevo365.

Medijima nije rekao od koga planira kupovati pseće meso. To prema Zakonu o veterinarstvu neće biti moguće: u BiH se naime zabranjuje konzumacija mesa pasa, mačaka i drugih životinja.

"U Zakonu stoji da se ne smiju konzumirati životinje koje ne služe za ishranu ljudi pa je jasno da se nikakve dozvole neće moći izdati. Prema tome, taj se fast food neće moći otvoriti", istaknula je Nada Rajković, pomoćnica ministra za veterinarstvo BiH.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17