ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Prije 23 godine dječak po imenu Jurica Miketa morao je napustiti svoj dom u Jajcu uslijed ratnih strahota koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Sa samo deset godina Jurica je napustio svoje ognjište noseći sa sobom osnovne stvari koje su stale u jednu torbu. Jurica je s obitelji izbjegao prvo u Hrvatsku, a potom u Njemačku.

Zanimljiva životna priča ovoga mladića dovela je u kontakt s njemačkim političarom Thomasom Mannom, kojemu je nakon predavanja u jednoj školi upravo Jurica rekao kako je ''priča političara isprazna priča te kako su njihova djela, posebice po pitanju izbjeglica i integracije''.

Želeći mu dokazati suprotno, Mann je Juricu zaposlio kao pripravnika u svome uredu, a nakon kampanje za protekle izbore za Europski parlament Jurica se pridružio Thomasu Mannu u Bruxellesu, gdje radi kao asistent u njegovom uredu.

Zanimljiva priča ovog mladića iz Jajca pretočena je u kratki dokumentarni film čija je poruka da trenutna izbjeglička kriza u Europi može biti riješena zajedničkim snagama - pomaganjem onima koji su u potrebi i održavajući obećanja.


Bljesak.info

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17