ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
posljednje dvije radionice

thumbnail_UPSHIFT_Završni_događaj.jpg

 

U proteklih godinu dana u Bosni i Hercegovini održane su dvije eUPSHIFT radionice za 84 mlade osobe iz 15 lokalnih zajednica širom države. UPSHIFT program ima za cilj da osnaži i educira mlade, kako bi osmislili rješenja za probleme u svojim zajednicama. Grupirani u 22 tima, sudionici su svoje ideje predstavljali žiriju koji je odabrao 10 prijedloga te ih nagradio sa ukupno 30.000 KM. O UPSHIFT radionoici u BiH snimljen je i kratki film.

Zarvšni događaj za 3. i 4. eUPSHIFT radionicu u BiH spojio je mlade iz različitih dijelova BiH i ponudio im prostor za druženje i razmjenu ideja. Sudionici događaja primjećivali su da i njihovi vršnjaci imaju slične izazove u svojim gradovima i selima te su se međusobno bodrili i podržavali: “Sa sobom nosim saznanje da i u drugim gradovima postoje prednosti i nedostaci, jer se problemi drugih događaju i u mom gradu.”

Kroz radionice o timskom radu i razgovore o toleranciji, identitetima i različitostima u društvu, mladi su učili i stjecali nova prijateljstva. “Ni jednog trenutka nije bilo dosadno. Pronašla sam sebi slične ljude!”, kazala je sudionica UPSHIFT-a. “Postoji netko tko dijeli mišljenje i pomoći će ti”, zaključio je sudionik događaja nakon razgovora o raznolikim temama kojima su se sudionici UPSHIFT programa bavili. Među ovim temama su:

· “Kako doći do adekvatnog rješenja za uskraćeno glazbeno usavršavanje?”, Prnjavor

· “Kako bismo mogli pomoći mladima da se aktiviraju u problemu o nezdravoj prehrani?”, Fojnica

· Kako bismo mogli pomoći osobama s poteškoćama u traženju novih prijatelja?”, Banjaluka

· “Kako bismo mogli smanjiti problem vršnjačkog nasilja među mladima između 13 i 18 godina i kako bismo podigli svijest o važnosti tog problema?”, Derventa

· “Kako bismo mogli obezbijediti autobusko stajalište za učenike Osnovne škole “Petar P. Njegoš” Boljanić?”, Doboj

· “Kako bismo smanjili negativnu sliku o sebi kod adolescenata uzrokovanu utjecajem masovnih medija?”, Banjaluka

· “Kako bismo mogli spriječiti problem osuđivanja na osnovu fizičkog izgleda mladih?”, Jajce

· “Kako bismo mogli pružiti podršku mladim LGBT+ ljudima?”, Banjaluka

· “Kako bismo stvorili pozitivnu atmosferu među mladima različitih nacionalnosti u Busovači?”, Busovača

U ime UNICEF-a u BiH prisutnima se obratila Amila Madžak, voditeljica programa za adolescente i mlade, i pozvala sve da se pridruže platformi U-Report, alatu pomoću kojeg UNICEF komunicira sa mladima širom svijeta. UPSHIFT program implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ iz Banjaluke u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske. Više o inicijativama mladih ljudi i projektima koje su realizirali možete pročitati na službenoj stranici UPSHIFT u BiH: https://upshift.ba/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17