ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Edmir Fazlović i Anis Arpadžić

 

Edmir i Anis upisali su studij Poslovne informatike na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA 2015. godine, a zajedno su, na isti dan, diplomirali u srpnju 2018. godine. Kao studenti sudjelovali su na projektu „ICT poslovno inovacijski centar eMPIRICA“ i vole istaći da motivaciju još uvijek povlače iz tog projekta. Osim diplome fakulteta eMPIRICA, posjeduju i dvojnu diplomu Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Na svoj prvi poslovni angažman nisu dugo čekali nakon diplomiranja. Lansiranjem vlastite digitalne agencije pod nazivom inSuper, ostvarili su svoje ciljeve da stvaraju nešto sasvim novo i na svemu tome zajedno rade. Ono što je dodatno znimljivo u njihovom zajedničkom poslovnom poduhvatu je da Edmir živi u Brčkom, a Anis u Beču.

U suradnji s fakultetom eMPIRICA Edmir i Anis su organizirali Online Meetup tijekom kojeg su sa kolegama studentima podijeliti iskustva, ponudili suradnju, te razgovarali o mogućnostima pokretanja vlastite kompanije. Razgovaralo se o načinu rada digitalnih agencija, koja znanja stečena tijekom studija na eMPIRICI su im bila najvažnija u radu te kasnije kod pokretanja vlastite kompanije, o pristupu klijentima i projektima, softverima koje koriste.

O svom profesionalnom razvoju Edmir i Anis kažu:

Putovanje koje nam je pomoglo da bolje definiramo stvari

Često razmišljamo o svojim počecima još na fakultetu, onim vremenima koja su nam pomogla da odaberemo svoj put i načela koja ćemo slijediti tijekom karijere, kao i života. Iako smo se tada tek upoznali, primijetili smo zajednički interes i strast prema dizajnu i tehnologiji. Sposobnost da budemo otvoreni bez predrasuda je krucijalna komponenta koju smo voljeli u našem poduhvatu.

Kultura koju gradimo

Pristup i suradnja s kojima smo započeli je nešto što smo željeli pretvoriti u agencijsku kulturu, kulturu izgrađenu na vrijednostima koja su nam pomogla da neprimjetno stvorimo opuštenu radnu atmosferu. Ovo iskustvo nam je pomoglo da definiramo naš pristup internoj i vanjskoj komunikaciji i načinu na koji radimo s klijentima. Mi volimo raditi u atmosferi u kojoj će naš tim i klijenti moći osloboditi svoj puni potencijal i ostati otvoreni tijekom čitavog našeg poslovnog poduhvata.

Zajedno možemo stvarati

Iako na početku nismo radili pod krovom agencije, prethodno smo surađivali i radili zajedno na više projekata. Ta zajednička vizija stvaranja vrijednosti kombiniranjem tehnologije i dizajna jednostavno i intuitivno bila je glavni pokretač ovog putovanja.

Fakultet eMPIRICA nastavlja sa organiziranjem online meetupa sa ciljem uspostavljanja profesionalne mreže svojih alumnija i studenata, a što će mladim ICT stručnjacima olakšati razvoj karijere, motivirati ih i ohrabriti na vlastite poslovne poduhvate već tijekom studija.

Za sve one koji žele studirati na IT fakultetu koji pruža više, i svojim studentima omogućava da realiziraju poslovne ideje u okviru ICT poslovno inovacijskog centra eMPIRICA već tijekom studija, natječaj za upis je otvoren za sljedeće studijske programe:

eMPIRICA Tuzla – studijski program Računarstvo i informatika, sa smjerovima:

  • Softversko inženjerstvo
  • Inženjerska informatika
  • Multimedijsko računarstvo
  • Poslovna informatika,

eMPIRICA Brčko, studijski programi:

  • Inženjerska informatika
  • Poslovna informatika.

Više informacija na www.empirica.ba

0
0
0
s2sdefault
  • mix pelet
  • ecos 5

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17