× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Tajna je otkrivena

palacinke

Kod nas uvijek ima nešto slatko. Obožavamo palačinke, a najvažniji sastojak je definitivno mineralna voda.

Sastojci:

2 jaja

1 vanilin šećer

400 ml mlijeka

400 ml mineralne vode

15 žlica glatkog brašna

Korica jednog limuna

Priprema:

Sjedinite sve sastojke te pecite u tavi za palačinke, sa svake strane 20-ak sekundi, koju ste prethodno namastili kako se smjesa ne bi primala. Premažite omiljenim namazom i uživajte.

Palačinke možete poslužiti s najdražim namazom zajedno uz šlag i sladoled, a mi vam donosimo još i recept za fini umak od borovnice koji možete poslužiti uz palačinke.

Za pripremu umaka trebat će vam:

2 šalice borovnica

2 žlice šećera

1 mala žlica limunovog soka

Prstohvat soli

 

Priprema:

Kako biste pripremili umak, borovnice zgnječite pa im dodajte šećer, limunov sok i sol. Sve ubacite u tavu i miješajte dok umak ne provrije, a zatim, po ukusu, dodati možete i vanilijin ekstrakt. Umakom nadjenite pripremljene palačinke, a da biste im dodatno obogatili okus, možete ih uvaljati u razmućena jaja pa krušne mrvice i ispržiti u dubokom ulju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Tajna je otkrivena

palacinke

Kod nas uvijek ima nešto slatko. Obožavamo palačinke, a najvažniji sastojak je definitivno mineralna voda.

Sastojci:

2 jaja

1 vanilin šećer

400 ml mlijeka

400 ml mineralne vode

15 žlica glatkog brašna

Korica jednog limuna

Priprema:

Sjedinite sve sastojke te pecite u tavi za palačinke, sa svake strane 20-ak sekundi, koju ste prethodno namastili kako se smjesa ne bi primala. Premažite omiljenim namazom i uživajte.

Palačinke možete poslužiti s najdražim namazom zajedno uz šlag i sladoled, a mi vam donosimo još i recept za fini umak od borovnice koji možete poslužiti uz palačinke.

Za pripremu umaka trebat će vam:

2 šalice borovnica

2 žlice šećera

1 mala žlica limunovog soka

Prstohvat soli

 

Priprema:

Kako biste pripremili umak, borovnice zgnječite pa im dodajte šećer, limunov sok i sol. Sve ubacite u tavu i miješajte dok umak ne provrije, a zatim, po ukusu, dodati možete i vanilijin ekstrakt. Umakom nadjenite pripremljene palačinke, a da biste im dodatno obogatili okus, možete ih uvaljati u razmućena jaja pa krušne mrvice i ispržiti u dubokom ulju.

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.