kesten pire

Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni. Obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižoto, a kolači s okusom kestena visoko su na ljestvici favorita. Domaće su verzije kesten pirea daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivoj slastici!

Potrebno vam je:

  • 350 g oguljenih kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100 g šećera vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

Priprema:

Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori. Oguli i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhaj miješajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17