• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

nosnje hrvatice

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH postali su hrvatski i bosanskohercegovački brend, a uspjeh projekta i večeras je potvrđen u Tomislavgradu. Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske, te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini. Nakon toga je uslijedio spektakl i izbor najljepše, te revija tradicijske odjeće, a najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasiciiz Rumunjske.Prva pratilja je iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.
Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta bili su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. Upravo je predsjednik HNS-a Čović uručio glavnu nagradu pobjednici. Ove godine su sudjelovale 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. Voditelj programa bio je Frano Ridjan, a gošća večeri Žanamari Peršić.
Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama.
Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske bio je povjeren prosudbenom povjerenstvu koje su činili: Mate Bulić, pjevač, ujedno i predsjednik povjerenstva, a članovi povjerenstva bili su Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Marija Perić, poduzetnica iz Tomislavgrada, Jozo Pavković, glavni urednik i direktor Večernjeg lista za BiH i Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.

 

65214173_1219303064915363_3007595439374467072_n.jpg

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17