logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Mjestimini Pljuskovi

16°C

Kiseljak

Mjestimini Pljuskovi

Humac, Počitelj i Vranduk na markama HP Mostar

postanske marke 1

Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je dva prigodna izdanja poštanskih maraka. Prvo izdanje je u povodu 150. obljetnice obnove Franjevačkog samostana na Humcu, dok je drugo izdanje s EUROPA logom i prikazuje srednjovjekovne tvrđave Vranduk i Humac.

Poštanska marka "150. obljetnica obnove Franjevačkog samostana na Humcu" tiskana je u arku od 9 maraka, a prate je žig i omotnica prvoga dana (FDC). Autorica izdanja je akademska slikarica Magdalena Džinić Hrkać, marka nominalne vrijednosti 0,60 KM tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu, prvi dan izdanja 4. svibnja 2017.

Drugo izdanje "EUROPA 2017." sadrži dvije prigodne poštanske marke s motivima nacionalnih spomenika BiH, srednjovjekovnih tvrđava Vranduk i Počitelj. Marke su tiskane u arku od 8 maraka + 2 vinjete i malom arku od 4 marke, a također su tiskani prigodni žig i omotnica prvoga dana (FDC). Autorica izdanja je akademska slikarica Kristina Ćavar. Marke nominalne vrijednosti 3,00 KM tiskane su u tiskari Zrinski Čakovec, prvi dan izdanja 9. 5. 2017.

postanske marke 2

artinfo.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17